Kerékkötők...- az elmúlt napok rendőrségi híreiből

Egy versenyhintót foglaltak le a Helyszínelő Alosztály rendőrei október 7-én az esti órákban. Az egy millió forint értékű hintót szeptember végén tulajdonították el egy dobozi lakás garázsából. Az ügyben végzett adatgyűjtések és kihallgatások során az elkövető kiléte is megállapításra került. A szentlőrinckátai lakost a kollégák a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították, majd az illetékes Békéscsabai Rendőrkapitányságnak átadták. A hintót visszakerült jogos tulajdonosához.

A kiérkező járőrök érték tetten azokat az elkövetőket, akik egy jászárokszállási lakatlan lakóház ajtaját kifeszítették, és a házból különféle fém tárgyakat próbáltak meg eltulajdonítani. Egy jászladányi férfi kocsijával és utánfutójával érkezett a helyszínre október 8-án a reggeli órákban az a három jászapáti lakos, akik a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállításra kerültek. Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Lopás vétség miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki október 10-én a délelőtti órákban - amíg a tulajdonos a templomban volt - besurrant egy jásziványi házba. A szomszédok észlelték az eseményt, és értesítették a tulajdonos hozzátartozóit, valamint a rendőrséget. A kollégák kiérkezéséig a 43 éves helyi lakosú férfit a helyszínen visszatartották, az ügyben előállítását követően a Jászapáti Rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki.

Az egyik büfében italozott hétfőn Jászboldogházán egy 27 éves férfi, aki ezt követően a számláját nem volt hajlandó kifizetni. Az elkövető a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállításra, majd a szabálysértési őrizetbe vételét követően a Ceglédi fogdába került. A Jászberényi Bíróság az általa elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt két nap elzárást szabott ki részére, amit az őrizetben eltöltött idővel letöltöttnek tekintett, majd az írásbeli végzésben az okozott kár megtérítésére kötelezi.

A Jászberényi Rendőrkapitányság területén az elmúlt napokban 3 könnyű és 1 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Korábban már tájékoztattam a lakosságot arról, hogy a Belügyminisztérium pályázati felhívást adott ki a 18 és 34 év közötti érettségizett személyek részére. A jelentkezési határidő: október 22. A felvételt nyert pályázókat 2011. február 1-jei hatállyal próbaidős rendőrnek nevezik ki, melynek során objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szerezhetnek. A próbaidő alatt pályakezdő besorolású illetményre jogosult.

Azok jelentkezését is várjuk, akik 2010-ben már részt vettek a rendészeti szakközépiskolákban felvételi eljáráson, de az akkor elért pontszámuk nem volt elegendő a tanulmányok megkezdéséhez.

A jelentkezés feltételeiről bővebb információt a www.police.hu internetes oldalon kaphatnak, vagy érdeklődjönek a Jászberényi Rendőrkapitányságon telefonon, illetve személyesen.