Huszár Erika 1-1 ezüst és bronz, Darázs Rózsa 1 ezüst

Huszár Erika bronzérmet nyert, az 1500 méteres távon a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben. A váltóban pedig, ezüstérem került mindkét berényi lány nyakába.

Huszár Erika (Fotó: Gémesi Balázs)Huszár Erika (Fotó: Gémesi Balázs)Erika nagyszerű rajtot vett a döntőben, hiszen néhány körön keresztül vezetett is, majd visszacsúszott, de az utolsó fordulókban feljött a harmadik pozícióba. A döntő futam közben történt egy ütközés is, ami a „mi lányunkat” szerencsére nem érintette, ui. a bírók a brit Elise Christie-t büntették meg, így Huszár Erika bronzérme nem került veszélybe. Az aranyérmet egyébként az olasz Arianna Fontana szerezte meg.
Kolléganője, Heidum Bernadett ebben a számban, az elődöntőben harmadik lett, nem jutott be a fináléba, így végeredményben a 7. helyen végzett.
Viszont 500 méteren remekül szerepelt és Ő is bronzérmet nyert. Ebben a számban szintén olasz aranyérem született Martina Valcepina révén.
Az 1500 méter bronzérmese, Huszár Erika ebben a számban a negyeddöntőben búcsúzott, így végül a Berni és Erika (Fotó: Gémesi Balázs)Berni és Erika (Fotó: Gémesi Balázs)10. helyet szerezte meg.
Az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra az elődöntőig jutott, ott azonban futamában harmadikként végzett, így nem állhatott rajthoz a fináléban, de így is a megszerzett 5. helye előkelőnek mondható.
Nagyszerű hír, hogy a lányok a váltóban a döntőbe jutottak, sajnos a fiúk kiestek. Továbbá rajthoz állnak még hölgyeink az 1000 méteren is.
---------------------------------------------------------------------
Frissítve a vasárnapi versenynap után!

Nos a folytatás is remek volt vasárnap délután! Az előbb említett női váltó – Huszár Erika, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett és Keszler Andrea- ezüstérmes lett! Mindössze 2 század másodperccel „szorultak” a 2. helyre. Értesülésünk szerint, hogyha az olaszok nem „bénáznak” az egyik váltásnál, mindenképpen aranyéremnek örülhettünk volna!

Hab a tortán, hogy Heidum Bernadett az 1000 méteren és az egyéni összetettben is „ezüstös” lett .
Összesítésben tehát: ÖT érem az Eb –én ami nagyon, de nagyon kiváló! Szép volt LÁNYOK!!!!

(A címlapon is: Gémesi Balázs fotója látható: Erika, Rózsa és Andrea)