Van képem hozzá… Záróra

Legalább is idénre… December 27-én este került sor a Lehel Film-Színház méltán népszerű Pure Blues koncert sorozatának idei utolsó programjára. A szervezők ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre, hiszem vendégként a helyi blues rajongók kedves ismerőseit hívták meg erre az estére.

Mégpedig nem is akár milyen felállásban, hiszen két szájharmonika – gitár duó lépett a színpadra, majd pedig következhetett az igazi öröm zene, amikor a négy remek muzsikus együtt "zenélgetett" egy kicsit.

Az első duóban Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc adta meg az este alaphangját. Mint mondtam itt nem kellett őket senkinek bemutatni, hiszen a kiváló szájharmonikás már ebben az évben is vendégeskedett nálunk zenekarával, a Pribojszki band-del. Számukra nem újdonság ez a felállás, hiszen nem ritkán játszanak így együtt. Ezúttal is a blues klasszikusokból válogatták össze számaikat és persze volt néhány kevésbé ismert darab is.

A második duóról nem mondható el, hogy összeszokott páros lenne, hiszen most első alkalommal lépetek együtt színpadra. Sándor Béla (szájharmonika), aki még nem járt nálunk – legalábbis az „új dzsessz-korszakunkban”. Ismert és elismer képviselője elsősorban a country blues stílusnak, bár nagyon hamar kiderült, hogy szinte mindent kiválóan játszik, a maga sallangoktól mentes stílusában. Long Tall Sonny (gitár) viszont nem szorul különösebb bemutatásra, hiszen nem egy őrült éjszakának volt az előidézője a Klub koncert sorozatnak keretein belül. Ezúttal azonban nem a korábbi vad rockabillyből ismert arcát mutatta, hanem a blues műfajhoz illő visszafogott stílust hozta. Remek élményt nyújtva a szakavatott hallgatóságnak.

Ahogy egy ilyen este koreográfiájához illik a végén egy kis spontán örömzene következett. Ahol mindenki bele tette a közös kalapba, ami oda jár. Így aztán tényleg remek szólóknak lehettünk részesei. Mint rendesen ezúttal is a hangszer párbajok jelentették a csúcsot… megjegyzem győztes ezúttal sem volt, pontosabban még is… Mi, a hallgatóság.

Remek zárása volt ez az este az idei dzsessz – blues koncert sorozatnak, pedig ahogy már többször leírtam a mérce igen magasan van. És hogy kétségünk sem legyen a folytatást illetően, január 15-én pénteken 21.00 órától Török Ádám & MINI lesz a 2016-os év első vendége… mit ne mondjak jó belépő…

Az idei záró koncert képei elérhetőek a fotókra kattintva a galériában.