Baseball Magyar Kupa: Jászberény a négy között

A tavasszal együtt elkezdődött az idei baseball szezon is, ahol a Magyar Kupa selejteztetőivel kezdték az idényt baseballosaink. Az idei sorsolás a Magyar kupában igen szerencsésnek mondható a Jászberény Stinky Sox csapatának, hiszen az egyik olyan csoportba kapott besorolást, ahol csak két csapat mérkőzött meg, ráadásul azonos osztálybeli ellenféllel, a Hungarian Astros csapatával kellett játszani a továbbjutásért.

Idén 11 csapat nevezett a kupára.

Csoportbeosztás:

1. csoport: Óbuda Brick Factory (NBI), Nagykanizsa Ants (NBI), Jánossomorja Rascals (NBI)
2. csoport: Jászberény Stinky Sox (NBII), Hungarian Astros (NBII)
3. csoport: Cross Road Angels (NBIII), Szentendre Sleepwalkers (NBI), A.E. 424 (NBIII)
4. csoport: Vác Stars (NBIII), Érd Aeros (NBII), Debrecen Tigers (NBII)

Az első csoportban a kiemelés nélküli sorsolás szeszélye folytán három első osztályú csapat került össze, ilyenre évek óta nem volt példa, innen az Óbuda csapata jutott tovább. A harmadik csoportban nem történt meglepetés, az NBI-es Szentendre oktatta a két osztállyal lentebb lévő ellenfeleit, míg a negyedikben a Vác visszalépése után az Érd egy későbbi időpontban mérkőzik meg az idén NBII-be feljutó Debrecennel.

A második csoport mérkőzésén, a hazai pályán játszó jászberényi csapat végig előnyben játszott az NBII tavalyi bajnoka, az Astros ellen, már a meccs elején elhúztak 5 ponttal a hazaiak. A budapestiek csak csökkenteni tudták a különbséget, az ötödik játékrészben már csak 7:5 –re vezetett a Stinky Sox, azonban egy újabb roham következett, amire az Astros már csak egy ponttal tudott válaszolni. A mérkőzés végeredménye 11:6, a jászberényi csapat javára.

Ezzel a győzelemmel az augusztus végén rendezendő négyes döntőben játszhat csapatunk a kupadöntőért a magyar bajnok óbudai csapat ellen, akikkel az elmúlt évek során rendre izgalmas mérkőzéseket játszott csapatunk a bajnokságban, illetve a kupában.

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai György

Az NBII-es bajnokság április 11-én kezdődik, amikor is csapatunk Debrecenbe látogat.

Kovács Balázs