Fülöp Kornél ismét rajthoz állt a Yamaha "R"-széria kupasorozatban

Június 06-án a Hungaroringen került megrendezésre a Yamaha „R”-széria kupa öt fordulós kupasorozat első versenynapja. Az esős hetek után, ezen a napon ragyogó napsütés, jó idő és rengeteg program várta a versenyzőket és a szurkolókat a Hungaroring egész területén. A 600 és 1000 köbcentis motorok idén együtt indultak, összesen 46-an. A jászberényi Fülöp Kornél ez évben ismét a 75-ös rajtszámmal indul „R1”-es motorjával.

A nagyon erős mezőnyben, délelőtt az időmérőn az ezres kategóriában, a 14.helyre kvalifikálta magát . Délután a versenyen, a negyedik körben a célegyenes végén, Kornél a nagy tülekedésben sajnos elrontotta a féktávot, kikerült a bukótérbe. Szerencsére nem esett el de a mezőny végére került, így az ezres kategóriában végül csak a 16.helyen tudta befejezni a versenyt.

Június 18-án a Yamaha „R”-széria kupasorozat 2. versenyére került sor a Pannónia Ringen, Sárvár mellett. A délelőtti szabadedzést elmosta az eső, de szerencsére az időmérő edzésre és a versenyre felszáradt a pálya. A 31 induló között Kornél az ezres kategóriában az időmérő edzésen a 9.helyet szerezte meg , és ez lett a verseny eredménye is. Kevésbé ismerte a terepet, most volt másodszor ezen a pályán, ehhez képest a kilencedik hely nagyon jó eredmény. Gratulálunk!