Sikeres tagtoborzó hétvége, indul a baseballszezon

Mint azt már sokan tudták, Jászberényben újra megkezdődött a baseball utánpótlás toborzása.Az elmúlt héten három jászberényi általános iskolát látogattunk meg Bánkuti Mihály és Kovács Balázs vezérletével, és megpróbáltuk csapatunkhoz csábítani a gyerekeket, minden elvárásainkat felülmúlva, igen nagy sikerrel.

A két nap folyamán kb. 500 gyerkőcöt mozgattunk meg a testnevelés órákon, ahol a második osztályosoktól a nyolcadikosokig mind kesztyűt ragadhattak.
Kitűnően érezték magukat a gyerekek, és az edzők is, hiszen hatalmas tehetségeket is láthattak, voltak hatalmas ütések, gyors körbedobások, fedezés, becsúszás, minden, ami ezen sport szépségét mutatja.

A testnevelés órák után a pénteki nap délután rögtön edzésre invitáltuk a rengeteg érdeklődőt, melyre mind sajnos még nem, de szinte két csapatra való ifjonc megjelent (ráadásul pont arányosan a két korcsoportban), melyen már nem csak a testnevelés órai játékot ismerhették meg, hanem elkezdtük az alapok megismertetését.

Nemrégiben a Trió rádióban is halhattak a jászberényi baseball toborzókról, és az edzésen a Trió tévé is forgatott.

Hamarosan remélhetőleg az időjárás is kedvező lesz és elkezdhetjük a szabadtéri edzéseket a juvenális és a serdülő korú gyerekekkel, hogy akár az augusztusi korosztályos Magyar Kupán már Jászberény is képviseltethesse magát!

Hatalmas köszönet Bánkuti Mihálynak, aki nélkül ez az egész toborzó nem valósulhatott volna meg, Vágó Katalinnak aki segítette munkánkat, az iskoláknak, a testnevelőknek, és mindenkinek, aki részt vett a toborzó sikerében!

A felnőtt baseballcsapatunk pedig már készül az első megmérettetésére, hiszen április 2-án (szombaton) hazai pályán fogadja a Budapest H. Astros csapatát, amelyet ha sikerrel vesz egyenes út vezethet ismét a legjobb négy közé! Majd a következő hétvégén az NBII-es bajnokság is kezdetét veszi, melyről pontosabb információt a későbbiekben tudunk adni.

Kovács Balázs