Jön a tél, csúúúúszik!

Itt az új év elején meg is érkezett az igazi tél. Ideje volt...... Jött a havazás, röpködnek a mínuszok, aztán hirtelen már olvad. Ki érti ezt?! Alapjában véve semmi gondom nincs a havazással és a téllel. Ha kell hólapátot ragadok, tűröm a hideget és hóembert gyártok. Mert ugye: tél van! Csak akkor megy el a kedvem attól, hogy kimozduljak otthonról, mikor az idő kezd kipendülni, olvadni, majd az este folyamán minden szépen jégpáncéllá változik.

Hajnalban, mikor indulok a buszmegállóba, mindig azon drukkolok, hogy ne legyen minden lefagyva. Jó, persze, a Szelei úton dolgozik a hókotró, meg a járdák nagy része is le van takarítva. Ezzel nincs is gondom! De azzal, hogy egy olyan intézmény előtt, ami állítólag pont az egészség megőrzése érdekében létezik, pont ott korcsolyázni lehetne a járdán, na ezzel már én is elégedetlenkedek. Mert igen, a Kórház előtt, a főkaputól egészen az új épület Szelei út felőli bejáratáig, majd onnan a hátsó kapuig vastag jég réteg borítja a járdát! Nincs sem felsózva, sem felverve. Elképesztő!!!

Nekem nem gond, hogy óvatosan, nagyon odafigyelve kell a járdán közlekednem, de ott vannak az idősek, a terhes nők vagy épp a babakocsis anyukák, akiknek talán nem is olyan egyszerű ezen az akadályon átvergődni. Nem értem, hogy a kórház vezetősége miért nem képes legalább két olyan személyt foglalkoztatni, aki ilyen esetekben ezt a problémát megoldaná. Úgy gondolom, hogy tényleg nem kellene agyontörnie magát ezzel a dologgal senkinek.... Mert máshol meg tudják ezt oldani. Kérdem én: Itt mi a gond??? Biztosan ez egy újfajta "kliens-szerzési lehetőség".

Végszóként: aki a Kórházba igyekszik, vigyázzon magára, mert a mai vastag hóréteg alatt jég lapul. Nehogy a szimpla vérvétel helyett gipszelt lábbal térjen haza!!