Lezárult a buszöblök felújítását célzó projekt

30,7 milliós pályázati támogatás mellé 5,6 millió saját erővel szállt be a város, így kerülhetett sor annak a 19 buszöbölnek a felújítására, mely által megújulhattak Jászberény régi buszmegállói – tudhattuk meg a projekt zárására hivatott rendezvényen, ahol is meglehetősen szokatlan módon, a Városháza nagytermében "avatták fel" az elkészült buszöblöket.

A buszöblök felújításával a közösségi közlekedés fejlesztésének első szakasza lezárult, ám a város közlekedésében még jelentős változások lesznek az elkövetkező időkben, többek között térhatású gyalogátkelőhelyek kialakítására is sor kerül, de - mint Lányi László a városüzemeltetési iroda vezetője elmondta - egyebek mellett pályáznak az Apponyi térre tervezett körforgalom megépítésére is.

- Ha a buszöblök is ennyire rendben vannak, mint ez a meggyes rétes, akkor nincs semmi gond, - mondta, a finoman szólva „családi körben” megrendezett eseményt követő állófogadás egyik résztvevője. S hogy a buszöblök ezek szerint valóban rendben vannak, az abból is látszott, hogy az eredeti témáról viszonylag hamar átterelődött a szó a kerékpárút építésére, még inkább a csapadékvíz elvezetésének meg nem oldott kérdéseire.. A buszöblök témáját ily módon gyorsan elmosta a csapadékvíz problémája…