Tamás Zoltán büszke az elvégzett munkára

Fokozódik a helyzet… azaz a választási kampány, hiszen itt az utolsó hét, ilyenkor még egy lapáttal rátesznek a jelöltek. Van, aki szórólapokkal, van, aki hirdetésekkel próbálja megosztani a lakossággal, mit tud kínálni a következő négy évre, illetve mi mindent csinált az előző ciklusban. És vannak, akik a személyes találkozást részesítik előnyben. Tamás Zoltán a múlt csütörtökön immár harmadik négyéves képviselői-ciklusának beszámolójára várta választókörzetének lakóit a Gazdakör székházába.

A városfejlesztési bizottság elnökének oldalán Juhász Dániel, Szatmári Antalné, Nagy András és Lányi László, valamint Dr. Szabó Tamás polgármester-jelölt ült ki az érdeklődők elé, akik szokás szerint megtöltötték a termet - talán csak annyiban változott a helyzet, hogy a választókerületek módosulása miatt többen érkeztek olyan utcákból, melyek eddig nem tartoztak a képviselőhöz.

Első körben Lányi László prezentációját láthattuk, a városban az elmúlt négy év során megvalósult fejlesztésekről. Mint kiderült, mára Jászberény belső útjainak közel 95 százaléka szilárd burkolattal ellátott, a közmű kiépítettség százszázalékos. Az elmúlt időszakban a pályázatok során több mint 4 milliárd forint érkezett a városba. A Tamás Zoltán vezette közbeszerzési bizottság nem unatkozott, hiszen, 295 ülést tartottak a négy év alatt.

A vendéglátó képviselő a futó, vagy hamarosan induló projektekről beszélt, így szó volt Zagyva kotrásáról, az Óvodacentrumról, a Víz utcai székházról, illetve ő is hangsúlyozta: ha bármelyik fejlesztés is azzal jár, hogy fákat kell, kivágni, azokat megfelelő mértékben pótolják majd.

- Sokat dolgoztunk, még ha vannak is, akik nem így látják - mondta Tamás Zoltán a városfejlesztési bizottságról, ahol vezetésével négy év alatt szintén nagy számú, összesen 150 ülés zajlott le. A Csemegetömb projekt egy helyben topogása ugyan fájó pont, ugyanakkor büszkén tekint vissza sok elkészült beruházásra, legyen az az ADU körforgalom, a Fahíd, a játszóterek vagy a buszöblök megújítása. De megtudtuk, hogy olyan „kis” dolgok is melengetik szívét, mint a Varga utcában megvalósult Filagória – ennek során példaértékűnek nevezte a lakóközösség összefogását. A közbeszerzési bizottságban végzett munkát pedig nem utolsósorban az is igazolja, hogy az eljárások közül mind megállta a helyét és egy sem került döntőbizottság elé...

Ám így a választások előtt, a múlt mellett a jövő sem elhanyagolható, a képviselő tehát az elkövetkező négy évre is kérte a bizalmat magának és jelölttársainak is.

A meghívott vendégek is e tárgyban szóltak röviden, illetve válaszoltak a közönség soraiból sorjázó kérdésekre. Ezek között legtöbben a csapadékvíz elvezetés, a választókerületben előforduló kátyús utak, vagy épp a Szabadság tér szemetessége ügyében szólaltak fel, de mint ahogy lenni szokott, szóba kerültek a választókerületen kívüli, általánosabb kérdések is.

Dr. Szabó Tamás a felmerülő problémákkal kapcsolatban kifejtette: nagyon fontos a szemléletváltás a városban, hiszen a problémákat nem elég észlelni, azok akkor oldhatóak meg, ha minél előbb és rendszeresen eljutnak oda, ahol megszülethet a segítség. Minden ügynek kell, hogy legyen gazdája, ki kell építeni egy olyan apparátust, amely ez meg tudja oldani, erre nem szabad sajnálni a pénzt. Ez nem más, mint egy szolgálat, aki ezt végzi, annak tudnia kell: az átlagosnak tűnő problémák egy-egy embernek különösen fontosak lehetnek.

Ehhez csatlakozva Győriné Baranyi Mária, a JVV Zrt. ügyvezető igazgatója is elmondta, hogy folyamatosan várják az őket érintő bejelentéseket, személyesen és a Margit szigeten kihelyezett postaládában is.

A majd három órás lakossági fórum után csend borult a Gazdakörre, ám a Tamás Zoltánék nem sokat pihentek, hiszen szombaton délelőtt már a választókerület túlsó szegletében, a Liszt Ferenc utca végén találkoztak a választókkal. A Zagyva melletti zöldterületen, a virslivel, házisüteményekkel és kortes italokkal megerősített pikniken több Fideszes képviselőjelölt mellett szintén megjelent Dr. Szabó Tamás is.