Vona: Legégetőbb feladatunk nemzettudatunk helyreállítása

A különféle pólóktól kezdve, a Gyurcsány arcképes lábtörlőn át, a pártlogós öngyújtóig, ezernyi vásárfia várta azokat a Jobbik szimpatizánsokat a Déryné Művelődési Központban, akik vasárnap délután a Jászságból, sőt azon túlról is eljöttek Jászberénybe, hogy részt vegyenek a pártvezér, Vona Gábor fórumán.

Boldog, ám kellően komoly arcú helyi Jobbikos erők próbálták hellyel kínálni az embereket. Amíg volt hely. Mondanám, hogy még a csilláron is lógtak, ám kényelmi szempontokból inkább a helyszíni tévéközvetítést választották azok, akik már nem tudtak bepréselődni a nagyterembe. Ám itt is, ott is, kint is, bent is vastaps köszöntötte a pártelnököt és a párt helyi képviselőjelöltjét, Murányi Leventét.

Szilágyi György kabinetvezető bevezető szavai adták meg az alaphangját a délutánnak, majd a képviselőjelöltnek Solymárról a Jászságba érkező Murányi Levente tartott mintegy negyedórás beszédet, melyben többek között arról szólt, hogy az elmúlt húsz év magyar politikusai minden esetben szembementek a magyar érdekekkel. A globalisták hatalmi törekvésének és a multik profitemelkedésének egyetlen igazán esélyes ellensúlya létezhet: egy zárt, tudatos közösség, melyet Nemzetnek hívunk. Ennek megmentésén fáradozik a Jobbik.

Megtudtuk, hogy húsz éve várt arra a pillanatra, mikor az SZDSZ elbúcsúzik a Parlamenttől. A tavalyi Európai Parlamenti választásokon elért Jobbikos eredménnyel sikerült az első szöget beleverni a koporsójukba. Nem csoda, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda az SZDSZT saját halottjának tekinti. - Nem azért, mert annyira szeretjük, hanem azért, hogy jó mélyre el legyen ásva – jegyezte meg a képviselő jelölt.

Mint mondta, a cigányprobléma mögött is a hasonló elveket valló erők állnak. A rendőrségre is rátették a kezüket, a cigányokat pedig pénzzel buzdítják a különböző bűncselekmények elkövetésére - ezt pedig azoktól a tisztességes cigányoktól tudják a Jobbikosok, akik több ezer kopogtatócédulát átadtak a párt képviselőinek.

Az hogy ezt az országot csak úgy szét lehetett lopni teljesen, az nem maradhat megtorlatlanul, vissza kell szerezni a nemzet vagyonát – jelentette ki Murányi, majd a kormánypárti politikusokról mondta el rövid tömör véleményét: Bajnai személyében egy köztörvényes bűnöző a miniszterelnök ma az országban, Gyurcsány meg pszichiátriai szökevény. Ezeket felelősségre kell vonni. Nem vagyunk hülyék, ébredünk. Azzal, hogy önök tavaly támogattak minket, mi lettünk Európa legnagyobb nemzeti pártja - mondta.

Beszélt arról is, hogy 1956 útmutatása máig érvényes. Vegytiszta magyar érdekekről van szó, és az a párt, amelyik ezt követi, egyedül az nem képes elsüllyedni a politikai posványban. Ez pedig a Jobbik. A Jobbiknak küldetése van, nemzetmentő küldetése. Mindazok, akik a pártra szavaznak, a magyar nemzet mellett állnak ki – fejezte be Murányi Levente.

Ezek után Szilágyi György bejelentette Vona Gábort, az „embert, akinek vezetésével a Jobbik hamarosan kormányozni fogja Magyarországot.”

Vona előbb udvariasan méltatta Murányit, aki véleménye szerint nagy büszkesége a pártnak. Úgy látja történelmi tettet hajtanának végre a jászok, ha Murányi Levente révén első alkalommal kerülne be egyéni képviselőként a Parlamentbe egy tisztességes, ’56-os magyar ember.

A programról szólva Vona a párt hívószavát, a radikális változást hangsúlyozta. Szerinte mindenki tudja, hogy erre van szükség. Ennek megvalósulásához pedig a Jobbikra. Miért? Mert egy abszurddá tett országban élünk. Nevessünk hát egy kicsit. Mert szánalmasak… Nevessünk Bajnai Gordonon, aki azt mondta, hogy a szörnyeteg – azaz mi, Önök, tette hozzá Vona - már itt kopogtat a Parlament kapuján. Amúgy jól mondta, mert kopogtatni fognak, ám a saját ajtaján és két 190 centis csendőrlegény kopogtat majd a bírósági idézéssel nála - vázolta az általa elképzelt jövőt.

Bajnai szerint már csak pár évig kell kibírni, és jó lesz, de ezt halljuk már évtizedek óta – mondta Vona, aki a humorban sem ismer tréfát, így máris tovább anekdotázott. Előbb Mesterházy Attila kampánynyitójáról, mikor a nyugdíjasokkal teli termet úgy buzdította: Utánam srácok!, majd Kolompár Orbánt jellemezte „kicsi, lopós, de a miénk” hasonlattal.. Az is végletekig abszurd, ahogy az amerikai holokauszt túlélők a magyar vasutat perlik a internálásokban betöltött szerepéért. Ilyen alapon azonban a Pesten élő indiánzenészekkel összefogva mi is beperelhetjük az USA vasúti társaságát, amiért elvette annak idején az indiánok földjét - kontrázott a pártelnök.- Nevetséges, ám sajnos valóságos dolgok ezek.

Épp ezért van szükség radikális változásokra – jelentette ki. Ki kell mondani őszintén a gondokat, melyekről nem beszéltünk eddig: ilyen többek között az államadósság, a hadsereg hiánya, a cigánybűnözés, vagy az uniós csatlakozás hátrányai…

Minderről mélyen hallgatnak, mint ahogy a Jobbik programjáról is. Például, a számonkérésről. Ami az elmúlt húsz évben elmaradt. Olyan törvényt kell hozni, hogy soha egyetlen politikus ne követhessen el büntetlenül semmi törvénytelent. A mentelmi jogot meg kell szüntetni, a képviselők irreális juttatásait szintén el kell törölni, helyette vagyonosodási vizsgálatot kell "ajándékozni". A titkosításokat pedig fel kell oldani… Ezt persze nem szeretnék a mai parlamenti pártok, mert akkor kiborulna a bili – mondta az elnök.

A gazdaság rendbetétele elengedhetetlen. Adót kell csökkenteni, és munkahelyeket kell teremteni. Azt mondják nincs miből pótolni az így kieső pénzt. Pedig van pénz az országban, csak meg kéne találni. Az államadósság kérdéséről is tárgyalmi kell. A multiknak pedig nagyobb terhet kell vállalni, a kölcsönösség elve alapján. És ne feledkezzünk el a korrupcióról - melyben kicsit vagy nagyon - de mindenki benne van. Szociális hálóra is szükség van, de potyautasok nélkül. Mert - persze vannak ilyen magyarok is, de - mondjuk ki őszintén: a cigány kisebbség egy jó része életvitelszerűen rendezkedett be a segélyekre.

A családtámogatást és a tisztessége s gyerekvállalást minden erőnkkel támogatni kell, azonban nem szabad összekeverni a megélhetési gyermekgyártással. Hogy ne sérüljön a tisztességes gyerekvállalás érdeke, a családi pótlékot a harmadik gyerektől felfelé adótámogatássá alakítanánk át. Ezt mindenki megkapja, aki hajlandó dolgozni.

Vona úgy látja, létezik a gazdaságunk számára kitörési pont. A magyar mezőgazdaság 30 millió ember számára képes termelni, ugyanakkor minden külföldről kerül ide, holott mindezt magunk is meg tudjuk termelni. Először szerezzük vissza piacainkat, majd ha az itthoni tízmilliót elláttuk, a fölöslegre keressünk még húszat a világban. Nem akarom elhinni, hogy nincs még húszmillió ember a világban, akinek kellene a minőségi magyar termék…- mondta Vona Gábor.

A fejlődéshez persze nemcsak piacok kellenek, hanem föld is… és ezt akarják kivenni a lábunk alól. Egy év múlva, 2011 májusától a külföldiek vásárolhatnak földet Magyarországon. A moratórium meghosszabbítása se jelentene semmit, mert a külföldiek kivárnák azt az időt is és felvásárolnának mindent A földtörvény módosítására van szükség.

A magyar nyugdíjrendszer működésképtelenségéről szólva Vona Gábor kijelentette: egyik megoldás lehet az úgynevezett szülői életjáradék bevezetése. Aki tisztességesen felnevelte a gyerekét, az kapjon több nyugdíjat. A nevelésre fordított időért cserébe, a gyermek a jövedelemadójának egy részét ne a közösbe, hanem a szülőnek utalhassa át.

A változásokhoz azonban nem a program, nem a szakértők, nem a magyar emberek szorgalma hiányzik és nem is az ország lehetőségei, hanem egyedül a politikai akarat.

Megtudhattuk, hogy jelenleg a nemzettudat hiánya az ország legsúlyosabb problémája. Hatvan éve, történelem tanítás címén, hazaárulás folyik. Arra neveljük a gyerekeinket, hogy kicsinek, bűnösnek, vesztesnek érezzék magukat, miközben büszkén, könnyektől csillogó szemmel jöhetnének ki a történelem óráról. Máshol hazudnak, hogy ilyen órákat tarthassanak, nekünk meg csak az igazságot kellene elmondani – jelentette ki Vona Gábor, majd a nemzeti filmipar kulcsszerepéről beszélt:

- A nagy történelmi alakjaink életéről szóló történelmi filmekre épülő filmipar gazdasági húzóágazat lehetne. Emberek százezrének adhatna munkát. Évente akár öt ilyen nagyszabású filmet lehetne készíteni, ami kasszasiker lenne - fejtette ki, majd ez ügyben érdekes víziót osztott meg a hallgatósággal:
- Mondjuk, megy egy Szent László film Amerikában... Beülnek a srácok, mert hallották, hogy olyan csatajelenet van benne, hogy bepisilnek… Megveszik a popcornt és a kólát, beülnek, ám a popcornból és a kólából semmi sem fogy, mert tátott szájjal nézik a filmet. Úgy jönnek ki a moziból, hogy kidobják az üdítőt, a kukoricát, egymásra néznek, és azt kérdezik: gyerekek, hol lehet magyarnak jelentkezni… hát akar a franc amerikai lenni Szent László filmje után…

A magyar kultúráról szólva kijelentette: sokan lebecsülik, pedig büszkének kellene lennünk rá. A brazil őserdőben az indiánok magyar táncokat szeretnének tanulni, mi meg lefitymáljuk a saját kultúránkat? – mondta.

A médiának is kijutott aznap délután:
- A média mindennek a legalja - mondta. - Milliárdokat tesznek zsebre a nagy országos adók, és ezért azt kapjuk cserébe, hogy belénk gázolnak, kigúnyolnak mindent, ami számunkra szent és fontos. A hírműsoraikban folyamatosan hazudnak, rágalmaznak. Mi is azt mondjuk, legyen minden, sorozatok, filmek valóság show-k, de hazaárulás ne – és ők ezt csinálják. Hatvan éves átok, hogy saját földünkön nem lehetünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk. Aki ettől az átoktól megszabadít minket, az menti meg Magyarországot. Egy legyengült lelkületű társadalom pusztulásra ítélt – ők pedig ezt akarják - ám mi nem fogjuk hagyni – ígérte Vona Gábor. Eközben azt is sejttette: tudja, hogy van félni valója. Ám nem az ő személye ellen irányuló megtorlásoktól fél, sokkal inkább attól, hogy a gyereke évek múlva rabszolgaként dolgozik majd és "én majd nem tudok a szemébe nézni, hogy nem tettem ez ellen semmit" – mondta.

Megnyugvással látja ugyanakkor, hogy a hatalom fél tőlük.
- Idegesek, mert nem tudnak mit kezdeni velünk, nem tudnak eltaposni minket. A Fidesz és az MSZP is ezt szeretné, de nem megy nekik és ettől majd’ megőrülnek. Mert a magyar nép fölébredt…- sulykolta ismét az üzenetet Vona.

A teremben lévőkben persze szemernyi kétség sem merült fel ez irányban és hosszan, állva tapsolták vezérüket, aki szerintük előbb utóbb az ország leendő miniszterelnöke lesz majd. Ezt erősítette meg a zárszóra emelkedő Szilágyi is, aki szerint a választás a Fidesz és közöttük között dől el, és mint mondta, kétsége sincs, hogy végül a Jobbik nyeri azt meg.