Ember vagy állat?

Úgy tűnik, hogy hiábavaló a figyelemfelkeltés, a felhívás, a szép szó és az éveken át tartó erőfeszítés a felelős állattartás érdekében. Újabb megdöbbentő eset városunkban, és higgyék el, ami történt, elég megrázó. Nem tudok tovább csendben maradni, és azt gondolom, hogy nem mehetünk el szó nélkül az ilyen esetek mellett! Kérem, olvassák el ezt a néhány sort, és csendben, magukban adjanak választ a címben feltett kérdésre.

Lakossági bejelentést kaptam, miszerint a Szent István körút Zagyva felőli oldalán lévő garázsok mögött egy nagy testű kutya lánccal ki van kötve. A hír sajnos igaz volt!

A „GAZDA”, ez a remek „ember” biztosra ment. Megfelelően kiválasztotta a helyet és az időpontot. Három napon keresztül mínusz 15 fok volt, se víz, se élelem, és senki nem jár arra. A kutya teljesen át volt fagyva, lábai elgémberedtek a hidegtől. A kiszáradás határán volt, és látszott rajta, hogy hónapok óta nem is etették megfelelően.

Csak a véletlennek és a lakosok azonnali bejelentésének köszönhető,hogy „Jack”, a fajtatiszta német juhászkutya mára már sikertörténet. Időben érkezett a segítség, és Jack is élni akart. Néhány nap alatt magához tért, kissé megerősödött,és talán nem gondol arra, hogy…miért?

Persze, a teljes felépülés még hosszú folyamat. Az erőnlétet aránylag gyorsan vissza lehet
szerezni, de vajon a lelki sérülések mennyi idő alatt gyógyulnak?

Felháborodott vagyok, tanácstalan és szomorú,amiért az ilyen és ehhez hasonló emberek büntetlenül, és lelkiismeret furdalás nélkül élik tovább napjaikat.

Kérem, ne hagyják szó nélkül Önök sem az állatok kínzását és bántalmazását!

A felelős állattartás mindannyiunk érdeke.

Molnár Lívia gyepmester