Felére esett a forgalomba helyezett új autók száma

Átlagosan feleannyi új gépjárművet helyeztek forgalomba az idei év első negyedévében Magyarországon, mint a tavalyi hasonló időszakban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Az MGE közleménye szerint az új személyautók forgalomba helyezésének száma 55 százalékkal, a kishaszon járműveké 56 százalékkal, a nagyhaszon járműveké 45 százalékkal, míg a motorkerékpároké 40 százalékkal esett vissza 2010 január-márciusában, az előző év első negyedévéhez viszonyítva. Ennek eredményeként az idei első három hónapban 10.210 személyautót, 1.689 kishaszon járművet, 133 darab nagyhaszon járművet és 488 darab motort helyeztek forgalomba.

Az egyesület közleményében kiemelte: a jelentős csökkenés elsősorban amiatt következett be, hogy tavaly az év első harmadában a kereskedők nagy árengedmények mellett készletcsökkentő akciókat hajtottak végre, amelyek csak 2009 áprilisában-májusában futottak ki. Emiatt a MGE arra számít, hogy május végéig tovább csökkenhetnek az új gépjármű forgalomba helyezési adatok az előző év hasonló időszakához képest, és ez után is csak egy enyhe emelkedés mehet végbe ezen a területen – írja az mfor.hu