Ellopták a Fidesz plakátjait

Szerda délután sajtótájékoztatót tart Deák Miklós a Jobbik helyi elnöke, melynek egyik témája a Fidesz ellopott plakátjainak ügye lesz. Mint több forrásból is tudomásunkra jutott - bár a hivatalosan még senki sem erősítette meg -Deák és két társa a főszereplője annak az ügynek, mely alapján ma reggel az alábbi rendőrségi hír napvilágot látott:

Egy jászberényi lakos 2010. április 03.-án bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, miszerint 2010. április 03.-án 00.00 óra és 01.00 óra közötti időben ismeretlen személyek a Jászberény Rét utcában és Szent Imre herceg utcában a kihelyezett választási plakátokat "dolog elleni erőszak alkalmazásával" eltávolították és eltulajdonították - áll a szűkszavú rendőrségi közleményben...

A fenti helyen kívül Jászberény területén más utcákban is sor került ilyen kampányplakátok eltulajdonítására. Az összes eltulajdonított kampányplakát értéke kb. 120.000 Ft.

A bejelentés nyomán bevezetett intézkedések eredményeképpen megállapításra került a cselekményt elkövetők kiléte, akik gyanúsítottként kihallgatásra is kerültek, és a terhükre rótt cselekmény elkövetését részben elismerték.