Rendőrségi hírek

A Kecskeméti Bíróság négy jászladányi férfi körözését rendelte el, mivel az elkövetők orv halászat miatt kitűzött tárgyaláson többszöri idézésre sem jelentek meg. A Jászladányi Rendőrőrs teljes közrendvédelmi állományának bevonásával január 14-én a körözött személyek elfogásra kerültek.

A Bíróság tárgyalási őrizetbe helyezte a négy elkövetőt, és két héttel későbbi időpontra kitűzte a tárgyalás időpontját.

Bejelentést tett Jászapátin egy helyi lakos, akinek lakásának melléképületéből gázpalackot, és egy női kerékpárt tulajdonított el ismeretlen tettes. A bűncselekménnyel okozott kár: 15.000 Ft., rongálási kár nem keletkezett. A bejelentést követő nap a kollégák két helyi férfit állítottak elő a Jászapáti Rendőrőrsre, mivel megalapozott volt a gyanú, hogy a bűncselekményt ők követték el. A lakásukon tartott házkutatás során több bűncselekményből származó dolog is lefoglalásra került. A két elkövető összesen 8 bűncselekmény elkövetésével volt megalapozottan gyanúsítható, kihallgatásukra sor került. A bűnügyi őrizetbe vételüket követően a Törökszentmiklósi fogdába kerültek elszállításra, a Jászberényi Városi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásukat elrendelte.

Hétfőn 13 óra előtt pár perccel egy ismeretlen férfi jelent meg a Jászfelsőszentgyörgyi Postahivatalban és kezében fegyvernek látszó tárggyal, a készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozó négy személyt. Miután megszerezte a készpénzt, azzal együtt távozott a helyszínről. A rablás elkövetése során lövés nem dördült és senki nem sérült meg. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel megkezdte az elkövető felkutatását és rablás bűntett elkövetésében nyomozást indított.

Egy 47 éves jászárokszállási nő tett feljelentést élettársa ellen, aki január 17-én a késő délutáni órákban családi házában fenyegetve követelt tőle 5.000 Ft-ot. Miután azt nem adta át részére, a férfi több alkalommal ököllel és tenyérrel arcon ütötte, melynek következtében az ágyra esett, ahol fojtogatni kezdte. A férfi, miután látta, hogy nem fogja megkapni a pénzt abbahagyta a bántalmazást. A sértett a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt a kollégák a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították. Kihallgatását követően őrizetbe vételére került sor, majd a Törökszentmiklósi fogdába szállították. A helyi Ügyészségen keresztül előzetes letartóztatását kezdeményeztük.

Január 18-án 14.30 óra körüli időben Jászberény egyik lakótelepi lakásába ajtóbenyomás módszerével bejutott egy elkövető, majd a lakásból kettő darab női aranygyűrűt tulajdonított el. Cselekményével 25.000 Ft. kárt okozott. A sértett és hozzátartozója a lakásból távozó elkövetőt észrevették, őt követni kezdték, majd az elkövetés helyéhez közel utolérve a járőrök kiérkezéséig visszatartották. Az intézkedés során az elkövető ruházatából előkerült a két eltulajdonított ékszer, valamint egy pár általa korábban eltulajdonított lábbeli. A férfit elfogását követően gyorsított eljárással bíróság elé állítottuk, 48 órán belül a Jászberényi Városi Bíróság meghozta ítéletét. Ez elkövető közel két évig biztosan nem fog újabb lakásbetörést elkövetni, hiszen a Bíróság egy év hét hónap jogerős és azonnal végrehajtandó szabadságvesztés letöltésére ítélete.

Az egyik jászapáti általános iskolában tanórán egy 16 éves fiú ceruzával átszúrta egy 11 éves lány kezét. A lány a kis és gyűrűs ujja közt sérült meg, sérülése elsődleges vélemény szerint 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülés.

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban két személyi sérüléses baleset történt, melyek során két fő szenvedett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket. A rendőröknek egy anyagi káros balesetnél kellett intézkedniük.