Rendőrségi hírek a Jászságból

Egy internetes portálon keresztül akart mobiltelefont vásárolni egy jászberényi lakos. A sértett feljelentést tett az ügyben, mivel a kialkudott vételárat még az elmúlt hónapban átutalta az eladó által megadott bankszámlaszámra, azonban a készüléket azóta sem kapta meg. Az okozott kár 27.000 Ft.

Hétfőn a késő délutáni órákban egy jászkiséri férfi épp lakásának padlásán tartózkodott, amikor arra lett figyelmes, hogy házuk redőnyét négy általa ismeretlen kisgyerek kővel dobálja. Leszaladt a padlásról, majd az egyik gyereket sikerült a helyszínen visszatartania amíg a rendőrök kiérkeztek. A gyerekek cselekményükkel 100.000 Ft. rongálási kárt okoztak a sértett részére, az ügyben folyik a nyomozás.

Zártörés vétségét követte el az a jászkiséri lakos, aki a tőle helybenhagyólag lefoglalt pótkocsis motoros triciklivel sajátjaként rendelkezett. Az említett tárgyat még az elmúlt évben foglalták le a férfitól a kollégák, majd az ügyben a Bíróság a tricikli elkobzásáról rendelkezett.

Egy jászberényi nyilvános helyen három fős társaság szórakozott november 17-én az esti órákban. Kabátjaikat letették az asztaluk környékén, majd őrizetlenül hagyták azokat. Távozásukkor tűnt fel, hogy egyikük fázni fog hazafelé, mivel a kabátját a benne lévő értékeivel együtt eltulajdonították. A Rendőrségre bejelentést tettek, majd feltűnt nekik, hogy egy előzőleg ott szórakozó férfi ismét megjelent a szórakozóhelyen azzal az indokkal, hogy ott felejtette a kabátját. Az időközben kiérkező kollégák a környéket leellenőrizték, mely során az egyik utcában megtalálták eldobva az eltulajdonított kabátot és az okiratokat, majd a szórakozóhelyre visszatérő, gyanúsan viselkedő férfit intézkedés alá vonták. A ruházatátvizsgálás során előkerült több, számára idegen tárgy, köztük a sértett egyik okirata, valamint a készpénz nagy része is. A bűnügyi eljárás során lefoglalt tárgyakat a sértett egyértelműen felismerte. A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfi ellen gyorsított eljárás keretében kezdeményeztük a büntetőeljárás lefolytatását.