A Szabad Sajtó Napját ünnepeltük…

Pár sorban be kell számolnunk arról az apró gesztusról, melyet a helyi sajtó munkatársai irányában tettek a kultúra berényi képviselői. A Jászkerület Kft, a Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Jászság Népi Együttes nemzeti ünnepünk előestéjén, a Szabad Sajtó Napja alkalmából ünnepi reggelire hívta a médiamunkásokat. Köszönet érte.

A nap kínálta lehetőség tulajdonképpen annyira adja magát, hogy nem is értette senki, miért is nem történt kezdeményezés eddig az ügyben, hogy a média egyszer egy évben, pár órára leüljön és beszélgessen kicsit egymással is. Mert ugye egymás mellett bizony ülünk eleget, mint ahogy beszélgetünk is – másokkal.

Természetesen rendben volt a tükörtojás, a felvágott és a zsemlye is, ám a meghívottak közül itt nyilvánvalóan mindenki magát a gesztust értékelte a legtöbbre. Az pedig, hogy a kulturális élet képviselői voltak az ötlet gazdái és kivitelezői, talán annak is köszönhető, hogy együttműködésünk nem csak napi szintű, de kölcsönös és kölcsönösen előnyös is, hiszen az év szinte minden napján tartjuk a kapcsolatot és sok esetben a barátságot is. Ez pedig a mai világban – mikor vannak olyan szakterületek, ahol nagyjából négyévente eleveníttetnek fel ezek a szálak – igencsak fontos és ünnepelni való dolog.

Még akkor is, ha aznap a későbbiekben kiderült: a szabad sajtó napja alkalmából rendezett első reggeli könnyen lehet akár utolsó vacsora is…