Egykor és ma...

A Jászság Népi Együttes idén decemberben ünnepli fennállásának 40 éves jubileumát. A kerek évforduló alkalmából december 9-11 között „Jubileumi Vigadalom” címmel három napos folklór programot terveznek Jászberényben.

A népszerű táncegyüttes a hazai amatőr néptánc-mozgalom egyik legjelentősebb képviselője. Számtalan díj, elismerés tulajdonosa („Örökös Kiválóan Minősült Együttes” és Bartók – díjas), idén októberben a Kállai Kettős Néptáncfesztiválon elnyerték az év legnívósabb néptáncfesztiváljának fődíját.

A jubileumi rendezvény díszvendége lesz a Jászság Népi Együttessel már régóta nagyon jó kapcsolatokat ápoló Csík zenekar. A nemrég új albummal jelentkező folklór csapat örömmel vállalta el a közreműködést a születésnapi vigadalmon és december 9-én A KOR FALÁRA című produkcióban együtt lép fel a két rangos együttes.

A december 10-i gálaműsoron az együttes jelenlegi tagjai mellett ott lesznek az egykori alapítók és táncosok is (EGYKOR ÉS MA), december 11-én pedig az utánpótlás 400 fiatalja várja a látogatókat a Jubileumi Vigadalmi Napokon.

A három nap alatt színes programok, tánc- és énektanítás, kézműves foglalkozások, táncbemutatók, zenekari koncertek, táncházak, népművészeti kirakodóvásár és filmvetítés várja az érdeklődőket.