Elment Bódi László „Cipő”

Hétfő hajnaltól egész nap bejárta az országot a hír, amitől szinte mindenki tartott: elhunyt Bódi László, vagy ahogy a rajongók ismerték, Cipő, a Republic frontembere. Halálával óriási űrt hagyott maga mögött.

Az 1965-ben a kárpátaljai (akkori szovjet) Ungváron született énekes, dalszövegíró és zongorista a középiskolai Cipőfűző nevű zenekar után 1990. február 23-án többedmagával megalapította a Republic nevű zenekart, amely folyamatosan nagy népszerűségnek örvendett, többször megfordult Jászberényben is.

Jelen sorok írója szerencsésnek vallhatja magát, hiszen a városunkban rendezett koncertek mellett több nagyvárosban is átélhette azt a szinte összehasonlíthatatlan zenei élményt, amit az együttes adott sok ezreknek. Kevés formáció mondhatja el magáról, hogy úgy tudta a legkülönbözőbb témákat dallamosan, mégis közérthetően feldolgozni, hogy mindenféle korosztály szerette a zenéjét.

Tavaly augusztusban nem sejthettük, hogy akkor zenél utoljára nekünk Cipő, s akkor még nem gondolhattuk, hogy talán az egészségi állapota miatt volt a szokásosnál rövidebb a fellépés… Nyugodjon békében!

Budai Levente