Jó gazdája lesz a város a Jász Múzeumnak

Jászberény a jövőben is fenn kívánja tartani sőt, lehetőség szerint - az újonnan kialakítandó kulturális negyed kapcsán - fejleszteni is szeretné a Jász Múzeumot, mely fél évszázados megyei fenntartás után visszakerült a városhoz – nyilatkozta a polgármester a helyi tv műsorában. Az ország legrégebbi múzeumai közé tartozó, magas színvonalú szakmai munkát végző intézmény kulcsszerepet tölt be a jász hagyományok kutatása és őrzése terén – ugyanakkor számos gonddal is szembe kell nézni Hortiné Dr. Bathó Edit igazgatónőnek és munkatársainak.

Nemcsak a gyűjtemény elhelyezésével és a raktározásával kapcsolatosan adódnak problémák, de azért is komoly erőfeszítéseket kell tenniük, hogy a szakmai színvonalat folyamatosan a legmagasabb szinten tartsák. Szerencsére a múzeum köré szerveződő civilek, legyenek azok önkéntesek vagy hagyományőrzők, sokat segítenek a működtetés terén.

A gyűjtemények gondozása és a kiállítások mellett a kulturális programok terén is gazdag kínálattal rendelkezik a Jász Múzeum. A Múzeumi esték sikeres előadásai mellett legközelebb – a már hagyományosnak mondható – Múltidéző Történelmi Játszóháznak ad helyet május közepén.