Parádés nyitány a Vigadalmi Napokon!

„Lesz miért itt maradni és lesz miért idejönni Jászberénybe…” - bár tudom, klasszikusoktól csak pontosan, de azért közel ilyesmit mondott annak idején Tóth József a Jászkerület Művészeti Kft. vezetője azon a sajtótájékoztatón, melyen a nyár rendezvényeit ajánlották a média figyelmébe. Nos valóban: az előttünk álló hétvégén jobbnál jobb programok közül válogathatunk Jászberényben. Mindjárt itt van kezdetnek két zenei csemege…

Július 13-án 20 órától a Szabadtéri Színpadon a Szolnoki Szimfonikus zenekar koncertjére kerül sor. A „Válogatás európai szerzők népszerű műveiből” címet viselő esten Rossini, Mendelssohn, Dvorák, Suppé, Liszt Ferenc és Smetana műveiből hallhatnak a zenekedvelő jászok, mégpedig a jászberényi születésű karmester, Gál Tamás dirigálásában.

Jegyeket a Lehel Moziban lehet váltani. Belépő: felnőtt 1590 Ft diák, nyugdíjas 1290 Ft elővétel 1190 Ft

******

A koncert végeztével sem érdemes még hazamenni, mert a Szabadtéri Színpadtól pár méternyire, a Margit-szigeten 22.30-kor csap a húrokba TELSTAR Guitar Band. A javarészt Shadows számokat játszó, rutinos, és persze örökifjú zenészekből álló banda koncertje ingyenes.