Van képem hozzá... Becsengettek... Pure blues koncert sorozat

Pure blues - Blues bell & Fekete Jenő & Szabó Tamás koncert / Jászberény Online /Szalai GyörgyPure blues - Blues bell & Fekete Jenő & Szabó Tamás koncert / Jászberény Online /Szalai GyörgyEbben az évben is útjára indult a Lehel Film-Színház jazz és blues koncert sorozata, de ezúttal Pure Blues névre hallgat. Minden egyéb megegyezik az elmúlt év jól bevált receptjével. A nyitó este vendége stílszerűen a szegedi Blues Bell zenekar volt és hogy meg legyen a folytonosság két az elmúlt évadból jól ismert kiváló zenész Szabó Tamás és Fekete Jenő is csatlakozott hozzájuk.

Az este főszereplőjéről a Blues Bell-ről érdemes tudni, hogy már ide s tova huszonöt éve zenélnek együtt. Eleinte saját örömükre játszottak, majd amikor már "összerázódtak" egyre több fellépést vállaltak. Igényes és változatos a zenei étlap, amit kínálnak. Saját megfogalmazásuk szerint a blues kereteit kitágítva szívesen játszanak funky-s, rock'n' roll-os és dzsesszes feldolgozásokat. Mindemellett a jó bulihangulat alapját adó, táncolható igényes zene sem áll tőlük messze.

Az estét mindjárt a vendégek nyitották egy remek szájharmonika gitár duóval. Már megtapasztaltuk, hogy mindketten remekelnek ebben az összeállításban. Őket követte az est főszereplője, akik a hozták azokat a dalokat, amiket az előbb már említettem. Hamarosan jó hangulat kerekedett, bár ezúttal a tánc elmaradt. Ami viszont nem maradt el, a szünet után az igazi öröm zene a vendégekkel. Itt aztán előkerültek a sziporkázó szólók és a hangszer "párbajok", minden ami a igazi zenei csemegéhez kell. Igazából nem is lehetett tudni, meddig tartott a koncert program és honnan kezdődött a ráadás, mert a koncert utolsó harmada tulajdonképpen egy több tételes ráadás volt, de a közönség láthatóan nem bánta.

A Blues Bell és vendégei becsöngettek az idei dzsessz - blues évadra... és nem is akár hogyan.

A következő este vendége október 10-én a Nyughatatlan zenekar lesz, aki az ötvenes évekbe kalauzol bennünket. Addig is néhány kép a nyitó koncertről a galériában... Katt' a fotókra.