Diákok az éjszakában

"Új kihívások gyermekeinkért, diákok az éjszakában" címmel tartanak fórumot február 23-án, csütörtökön 17 órától a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karának Apponyi termében (Jászberény Rákóczi u.53.)

A fórum szülői észrevételek alapján, több jászberényi általános és középiskola SZMK vezetőjének kezdeményezésre kerül megrendezésre, azon tapasztalat alapján, hogy 12-14 éves kortól a gyermekek megjelennek a város éjszakai életében.

A szervezők célja - akik aggódó szülőként gyermekeink mellett partnerként számítanak az önkormányzatra, a pedagógusokra és a szakhatóságokra is - a problémához kapcsolódóan az általános és középiskolás korosztály gyermek és ifjúságvédelmi feladatainak, valamint a megoldásukhoz rendelkezésre álló eszközöknek a számbavétele.

Az előadó Téglásy Kristóf a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságpolitikai főosztályvezetője lesz

A szervezők meghívták Jászberény város jegyzőjét, rendőrkapitányát, az iskolaigazgatókat és osztályfőnököket, a diák önkormányzatok vezetőit, a középiskolai iskolaorvost, a védőnői szolgálat vezetőjét is. A SZIE ABPK tanárai és hallgatóira és a különböző szülői munkaközösségek vezetőire is számítanak, ahogy a fórum minden a téma iránt érdeklődő számára is nyitott!