K&H gyógyvarázs: Jászberénybe látogattak a meseolvasó kisdoktorok

A 2012-es pályázati évben új helyszínekre látogatnak a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program „meseolvasó kisdoktorai”. Az idei évben Budapest, Zalaegerszeg, Pápa, Eger, Cegléd, Kaposvár, Békéscsaba, Balassagyarmat, Debrecen és Szeged fogadja az önkéntes középiskolásokat, csütörtökön pedig Jászberényben segítettek a beteg gyerekeknek a mesék gyógyító erejével. Ezúttal a Szent Erzsébet Kórházba látogattak a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium diákjai, hogy néhány órára elhozzák a mesék világát a kicsiknek.

„A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. Az önkéntesség a játék- és könyvgyűjtés, valamint a dolgozóink felajánlásai révén már 2008 óta jelen van a programban, 2010 óta pedig országszerte már több mint 160 önkéntes gyerek látogatott meg gyermekosztályokat, hogy meseolvasással könnyebbé tegyék a kórházban töltött időt. 2011-ben a meseolvasó program az ország 6 megyéjébe, 8 városába, összesen 15 alkalommal vitte el a meséket. 2012-ben új városokba látogatunk a meseolvasó kisdoktorokkal, így Budapesten, Szegeden, Zalaegerszegen, Kaposváron, Jászberényben, Pápán, Egerben, Cegléden, Békéscsabán, Debrecenben és Balassagyarmaton találkozhatnak önkénteseinkkel” – mondta Rimaszombati Zoltán, a K&H Bank jászberényi fiókvezetője.

„A K&H gyógyvarázs meseolvasó kisdoktorok programja egy valóban tartalmas kezdeményezés: egyszerre segít a beteg gyermekeknek, és egyszerre ad lelki megerősítést a segítő diákoknak. A kórházi önkéntes munka terepgyakorlat és tényleges találkozás. A mesehallgató gyerekek mellett az olvasó diákoknak is tartós tapasztalatot, élményt ad. Az értő mesemondás pedig biztosan elősegíti és teljesebbé teheti a gyógyulást” – mondta Rigó András, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium biológia tanára.

(Fotók: Szántai Tibor - Jászkürt)