Műszaki bál 2012

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg február 18-án a Műszaki Bált, ám a műszakiak már hosszú-hosszú évtizedek óta bizonyítják: összetartó, szoros baráti szálakkal bíró közösségről van szó. Erről Szikra István beszélt, aki a szervező Gépipari Tudományos Egyesület Háztartás Gépek Szakosztálya nevében köszöntötte a bálon megjelent vendégeket. Felidézte az egykori „Műbulik” hangulatát, de azt a szakmai légkört is, melyben a mostani, idősebb nemzedék örömmel tapasztalhatta meg az akkori nagy öregek támogatását és barátságát. Persze abbéli reményét is kifejezte, hogy a mai fiatal nemzedék ugyanúgy érzi ezt a bizalmat… Így vagy úgy, a különböző generációk láthatóan remekül érezték magukat a Déryné Művelődési Központ nagytermében tartott bálon.

Szabó Tamást, Jászberény polgármesterét szintén megérinthette ez a baráti légkör, mert megnyitó beszédében elmondta: az egyik legjobb hangulatú bálnak tartja az eseményt, ezért is tett örömmel eleget a meghívásnak.

Persze a bál nem azért bál, hogy beszédeket hallgasson az úri közönség, így hamarosan a gasztronómia apró csodáinak hódolt a közel 120 vendég. Az Aranysas étterem a hagyományokhoz híven ez évben is különleges, de kifejezetten ízletes ételekkel kényeztette a gyomrokat.

Képek - a fotóra kattintva - a Galériában - Fotó: Jászberény OnlineKépek - a fotóra kattintva - a Galériában - Fotó: Jászberény Online

A fő csapásirány persze ezen a bálon is a tánc volt, a parkett rögtön megtelt, ahogy a Flamingó Tánczenekar a húrok közé csapott. A zenészek némi szünetet csak arra az időre engedélyeztek, mikor Turpinszky Béla és művészbarátai szórakoztatták a vendégeket közismert opera- és operett dallamokkal, bezsebelve a közönség vastapsát.

A slágerek után újra a parketté volt a főszerep. Suhogó kisestélyik, lebbenő nyakkendők, táncoló fekete lakkcipők uralták a színpad előtti teret. Az éjfél gyorsan eljött - és ezzel együtt a hagyományos Bálkirálynő választás ideje is. Ez évben Baranyiné Horváth Katalin fejére került a királynői korona, aki udvarhölgyei - Szabó Petra és Sághy Adrienn – kíséretében foglalta el a trónt.

Csak azért nem mondható, hogy ez volt a bál csúcspontja, mert ez után sem hagyott alá a hangulat, a tombolahúzás pedig még lendített is ezen, hiszen ez évben is sok-sok értékes nyeremény talált gazdára.

A bál szervezésének oroszlán részét vállaló Kuzén Zoltán. – Szikra István – Bojtos József hármas Darázs Melindával, az est háziasszonyával megerősítve ismét színvonalas rendezvénnyel örvendeztette meg a műszakiak nagy családját és azokat, akik nem is műszakiak, de eljöttek, mert tudták, hogy itt jól érezhetik magukat.

És úgy ahogy most Szikra úr, a mai fiatal műszaki nemzedék - talán valamikor az 50. Műszaki bál környékén - majd azt ecseteli az utánuk jövő generációnak, hogy hej, azok a kétezertízes évek… Micsoda bulik voltak ott….