Szakrális Művészetek Hete

Szeptember 17-én szombaton 18 órakor a Nagyboldogasszony Főtemplomban tartott Nyitott Templomok Éjszakájára hívogató harangzúgással veszi kezdetét a Jászok Egyesülete és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett Szakrális Művészetek Hete Jászberényben.

A vendégeket Molnár Györgyné KÉSZ titkár köszönti, majd ezt követően a „Család Éve” címen meghirdetett gyermekrajz kiállítást értékeli Telek Béla művésztanár. Ugyancsak a Család Éve alkalmából celebrál szentmisét jász elődeinkért Szántó József apát, plébános, aki ezt követően végig is kalauzolja az érdeklődőket a templomon. A napot elcsendesedés zárja, a Főtemplom Ifjúsági Énekkarának közreműködésével.

Szeptember 19-én 17 órakor a Városi Könyvtár és Információs Központban folytatódik a fesztivál. Itt „élőképekkel” kiegészített fotókiállítás és „fényképezkedés” zajlik majd, Baráth Károly fényképészmester közreműködésével.

Csütörtökön 17 órakor, a Jász Múzeum „Üzenet a múltból” című kiállításán vezeti végig a látogatókat Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató.

Szeptember 24-én, szombaton 16 órától egyházi kórusok találkoznak a főtemplomban, ahol óbudai, salgótarjáni, szegedi és jászberényi templomok énekkarai mutatkoznak be.

A rendezvénysorozat fővédnöke Schmittné Makray Katalin és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Támogatók: a Jászok Egyesülete, a megyei és a városi önkormányzat, illetve a Nagyboldogasszony-főplébánia.