Elérkezett a fiatalok ideje!?

Ha jászberényi kosárlabda, akkor mindenki a felnőtt csapatra asszociál. Teljesen jogosan, hiszen az első keret rendkívül meggyőző teljesítményt nyújt és fölényes győzelmek sorát aratja az NB I./B bajnokság Keleti-csoportjában. Azonban itt a lehetőség, hogy ne "csak" a "nagyok"-ról beszéljünk!

A Lo Elhadji Malick edzette kadett korosztály az Országos Bajnokság keretein belül három egymást követő tornán vettek, illetve vesznek részt, melyeken Eger, Miskolc és Salgótarján legjobbjaival veszik fel a versenyt. A fiúk túl vannak az első megmérettetésen, s várakozáson felüli produkcióval rukkoltak elő Egerben: a házigazda hevesiek elleni sima győzelmet követően Miskolc fiatal reménységeivel is sikerrel vették fel a versenyt a berényi fiúk, s az előzetesen esélyesebbnek vélt borsodiak ellen egypontos győzelmet harcolt ki a JKSE utánpótláscsapata.

A nagyszerű eredmények után természetesen megnőtt az együttes étvágya, s a vasárnapi, hazai pályán, a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (közkeletűbb nevén a Bajcsyban) megrendezésre kerülő tornán a jászberényi sportbarátok buzdítása mellett további sikerekre lesznek képesek ifjú reménységeink. A tét azért sem kicsi, mert két győztesen kivívott meccs hatására szinte biztossá válna a legjobb huszonnégy közé jutás, ami országos szinten, ebben a korcsoportban mind ezidáig nem sikerült jászsági csapatnak. Bízzunk benne, hogy mindez már nem sokáig lesz így!

Ezen cél eléréséhez megteendő következő két lépés a Salgótarján elleni 10:30-kor kezdődő találkozón, valamint a Miskolc ellen 16:30-as kezdéssel megvívandó mérkőzésen tehető meg. Ennek a bizonyos két lépésnek a megtételének lehetséges módjáról az együttes edzője, Lo Elhadji Malick a következőket mondta:
"Várhatóan mindkét ütközet élet-halál harcot hoz majd, amiből mi szeretnénk kijönni győztesen, mert bár már most kellemes meglepetést vívtunk ki az ellenfeleinkben és a hozzáértőkben, ezt szeretnénk tovább fokozni - pozitív értelemben. Míg a salgótarjániak ellen a vetélytársak magassági fölényét kell leküzdenünk, a borsodiak zónavédekezése ellen kell felvennünk a versenyt. A lelkesedésünkön, az elszántságunkon nem fog múlni, abban biztos vagyok, hogy a siker érdekében mindent meg fognak tenni a fiúk! Remélem, a szurkolóink támogatása mellett ez sok mindenre elég lesz!"

Friss hír, hogy elmarad a vasárnapra tervezett kadett torna !!!