Ez aztán méltó volt a felújított csarnokhoz!

A jászberényi sportbarátok valószínűleg hetek óta várták ezt a pénteki napot. Szeptember 24-én ugyanis megkezdődött a berényiek számára a kosárlabdaidény. A keretben viszonylag jelentős játékosmozgás volt jellemző az előző szezon óta (erről részletesebben a korábbiak folyamán már szót ejtettünk), ezért csak remélni lehetett, hogy az új fiúknak jól megy a beilleszkedés, s így egy remek kezdésnek örülhetnek mindazok, akik az első hazai meccsre kilátogattak. Az események nagyszerű folyása következtében ez történt, így optimistán várhatjuk a folytatást! Néhány sorban lássuk, mi is történt!

Varga "Pilu" a légtér ura (Fotó: Szalai György)Varga "Pilu" a légtér ura (Fotó: Szalai György)Az első néhány percekben kívülről azt lehetett érezni, hogy a jászberényi játékosok számára is szokatlan pályaviszonyok, s egyáltalán az összeszokottság bizonyos fokú hiánya érződött a mieink játékában. Ez a periódus azonban alig három perc alatt lezajlott, s egyre inkább átvette a jászberényi alakulat a játék irányítását. A lendületes támadásokkal és koncentrált védekezéssel gyakorlatilag az első negyed végére olyan teljesítménybeli fölényre tettek szert Puskás Artúrék, ami ezúttal egyértelműen megmutatkozott az eredményben is. Az első negyed után: 30-13.
A lényegi kérdések a jelentős különbség miatt megválaszolásra kerültek, a folytatásban meglepően könnyed örömjátékot láthatott a publikum. A meccs kiválóan alkalmas volt az összecsiszolódás elősegítésére, ennek megfelelően a találkozóra benevezettek mindegyike játéklehetőséghez jutott, s ennek megfelelően a berényi sportbarátok is megismerhették Surmann Péter, Szögi Ádám és Angyal Tamás nevét. Az már az első tétmeccs alapján látszik, hogy mindhárman segíthetnek abban, hogy tovább fejlődjön Jászberényben a kosárlabda, hiszen nagyon biztató teljesítménnyel rukkoltak elő a bajnokin történő bemutatkozásukkor! Az "újoncok" és a régebb óta városunkban kosarazó játékosok kiváló összetételű együttesének tagjai között kiváló összhang van, s ennek folytán mindenki sokat tett a győzelemért. Ugyan senki sem haladta meg a húsz szerzett pontot, azonban heten is elmondhatják magukról, hogy legalább tíz pont állt a nevük mellett. Ez pedig azt bizonyítja, hogy roppant egységes csapat van kialakulóban városunkban, s remélhetőleg sok szép sikert ér el együtt ez a gárda!

Jászberényi KSE - Nagykállói KE: 110-64 (30-13, 24-16, 32-15, 24-20)

Jászberényi KSE: Surmann P. 9, Kovács A. 13/3, Wehner Z. 13/3, Puskás A. 8/3, Horváth Cs. 13. Csere: Angyal T. 10, Likár P. 12, Varga I. 17, Godena F. 2, Szögi Á. 12/3, Fehér D. 1, Kelemen K.

Horváth Balázs (JKSE): "A legkevésbé sem szeretnék nagyképűnek tűnni, de számítani lehetett arra, hogy nem kell aggódnunk a sikert illetően. Annak ellenére, hogy a keret fele számára ma nyílt először alkalom a pályával való ismerkedéshez, mivel az nemrég készült a felújítás óta, az első perceket leszámítva a mi akaratunk érvényesült. Örömteli, hogy az új játékosok elfogódottság nélkül mutatkoztak be a hazai közönségnek, s a régebbi kosárlabdázókkal nagyszerűen megértették egymást. A most kezdődő idény legnagyobb eredménye az lenne, ha sikerülne elérni, hogy komplett, összetartó csapattá érjünk. Célkitűzésünk ennek megfelelően az, hogy a korábbi tendenciát folytatva tovább lépjünk előre!"
Szögi Ádám egyik gólpassza (Fotó: Szalai György)Szögi Ádám egyik gólpassza (Fotó: Szalai György)
Ha már a felnőttekről szót ejtettünk, fontos megemlíteni, hogy a főmeccset megelőzően az U20-as gárda is parkettre lépett.
Sajnos az igazság az, hogy ezen a mérkőzésen nem sok örömben volt részünk. Bár az első negyedben meggyőzőnek tűnt a mieink teljesítménye, ez az időszak nem tartott sokáig. A vendégek egy idő után szinte állva hagyták a berényi fiatalokat, akik a rengeteg rossz megoldás és labdavesztés mellett fejben sem azt nyújtották, mint amit az edzőjük - joggal - elvárt tőlük. Végeredmény: 63-107.

Lo Elhadji Malick (JKSE): "Őszintén szólva nagyon elkeseredtem. Egyáltalán nem lehetett arra számítani, hogy ilyen súlyos vereséget fogunk szenvedni. Igazából nem magyarázhatjuk semmivel sem ezt az eredményt, hiszen becsülettel felkészültünk a fiúkkal, azonban úgy érzem, olyan fegyelmezetlenségeket követtünk el, amilyeneket nem lett volna szabad. Valamiért a fiúk közül többen sem voltak a pályán fejben - nagyrészt ennek következménye ez a pofon, amit a kétségtelenül szervezett nagykállóiaktól kaptunk."

Az első bajnoki után nem kell sokat várni a következő hazai kosármeccsre, hiszen szerdán 19:30-as kezdéssel megkezdik a kupaszereplést a fiúk. Az ellenfélben a Nagykőröst tisztelhetjük, s remélhetőleg a tavalyi kupagyőzelemhez méltón alakul majd ez az összecsapás is!