Hozták a kötelező győzelmet

Tiszaújvárosban lépett pályára Jászberény kosárlabda csapata az NBI/B Keleti csoportjának bajnoki mérkőzésen pénteken este. A Horváth Balázs által irányított alakulat a papírformának megfelelően nagyarányú győzelmet aratott.

Az őszi fordulóban sima, 35 pont különbségű győzelmet aratott hazai pályán a JKSE, így nem igen kellett „félteni” a fiúkat pénteken este. Továbbá a vendéglátók mindössze négy, a jászságiak viszont 13 győzelmet jegyeztek a meccs kezdetéig.

Horváth Balázs edző elmondása szerint ennek megfelelően alakult a mérkőzés. Azaz az elejétől az történt a pályán amit „fiai akartak”.
Az első 5 percben ugyan csak 3 pont volt az előnyük, de 10 perc elteltével már nyolc. A folytatásban pedig fokozatosan nőtt a különbség, így a nagyszünetre már 22 pont volt az előnyük, azaz 32-54 –et mutatott az eredmény jelző.

A szünet után picit visszafogottabban játszottak Kovács Attiláék, ui. a 3. negyedet „csak” hét ponttal nyerték, de a befejező szakaszban rákapcsoltak, hiszen egy híján dupla pontot szereztek mint a vendéglátók. Csak az volt a kérdés, hogy 100 pont felett lesz-e a dobó teljesítmény. Nos fölötte lett, és a különbség is megfelelt a táblázaton elfoglalt helyezésnek:

Tiszaújvárosi Phoenix - Jászberényi KSE 59-103 (20-28, 12-26, 11-18, 16-31)

A kezdő ötös pontjai: Kovács 27, Surmann P. 4, Godena 5, Wehner 13, Surmann G. 9. Továbbá: Horváth 17, Szögi 10, Puskás 8, Varga 10.

A mérkőzés érdekesebb statisztikai adata:
• a JKSE 10 –el szerzett több labdát, mint vendéglátója
• a JKSE 13, míg a Phoenix 24 labdát adott el
• a lepattanó arányt is Godena Feriék nyerték 34-24 –re
• viszont a fault tekintetében a vendéglátók voltak „jobbak”: 19-18 oda

A jövő vasárnap ismét idegen parkettán próbálják megőrizni veretlenségüket Puskás Artúrék, mégpedig Cegléden. Horváth Balázs elmondta, hogy természetesen nagyon jól tudják, hogy alaposan megerősödött a Pest megyei alakulat és azt is tudják, hogy a szolnoki „vendégmunkás” Szabó Péter, minden elemét könyv nélkül fújja a kosárlabdázásnak. Ennek ellenére bízik csapatában és a Szabó elleni „ellenszer” is ki van találva, amit nagyon jó százalékkal szeretnének alkalmazni Cegléden.

Jászberényben legközelebb február 11.-én pénteken - a szokásos időpontban (19,30) - láthatjuk a fiúkat, amikor az egyik fővárosi gárda, nevezetesen a Budafok-Csepel lesz a vendég.