Kiestek a Hepp Kupából

Hepp Ferenc születésének 100. évfordulójára, tavaly hozták létre a Hepp Kupát, amelyen az NB II és az NB I/B kosárlabda bajnokság csapatai vehetnek részt. Tavaly – sporttörténelmet írva – Jászberény kosarasai nyerték meg a trófeát, ám sajnos megismételni ebben az évadban már nem tudják

A sorsoláskor nem volt velünk Fortuna istenasszony, hiszen a kupasorozat legjobb nyolc csapata között, az NBI/B Keleti csoportjának legnehezebb gárdáját kapta a jászberényi alakulat ellenfélül. Igaz, ha a kupát valamely csapat meg szeretné nyerni, akkor minden ellenfelét le kell(ene) győzni, de ezt jobb lett volna a végére hagyni, de hát most így hozta a sors.
Az is balszerencse, hogy a mérkőzés rendezését az ellenfél, azaz az egri alakulat kapta. Ezt azért jegyzem meg, mert még egyetlen egyszer sem sikerült Egerben diadalmaskodni a berényi együttesnek, mint kiderült, ez a sorozat folytatódott szombaton este is:

Eger SE – JKSE 82-78

JKSE pontszerzői: Surmann P.: 20/3, Surmann G.: 3/3, Likár P.: 7, Kovács A.: 9, Wehner Z.:13, Godena F.: 8, Szögi Á.: 8, Puskás A.: 3/3, Horváth Cs.: 4

Horváth Balázs edző elmondása szerint már a mérkőzés eleje katasztrofálisan kezdődött, hiszen mint mondta: - rettentő rosszul védekeztek, mintha még a szombati ebéd emésztése folyt volna játékosai részéről. Amikor felocsúdtak, már az ellenfél vezetett jócskán, kb. 17-18 ponttal.
A második 10 percben viszonylag kezdtek felzárkózni, de még ekkor is, 5-6 pontos hátránnyal fordultak a nagyszünetet követően.
A 3. negyed sem hozott számszerű változást, hiszen az a 10 pont körüli különbség továbbra is fenn állt.
Aztán a befejező szakaszban mindent egy lapra tettek fel, és a meccs vége előtt mintegy 4 perccel már fej-fej mellett haladt a két gárda.
Ám a végjátékot nem sikerült hozniuk, hiszen ekkor többek között úgy érezték, hogy a bírói hármas mintha a hazai pálya előnyét próbálta volna érvényesíteni, pedig a meccs megfordítására többször is volt esélyük. De a pártatlan bírói tévedések sorozata, meglehetősen sújtotta a jászsági alakulatot, így a vége négy pontos vereség lett.
Horváth Balázs azt is hozzá tette, hogy természetesen nem a játékvezetőkön múlott csak a találkozó kimenetele, hanem a mérkőzés eleji gyatra védekezés okozta a fő gondot. Ennek ellenére nem lehet senkire ráfogni a kudarcot, eddig is mindig a CSAPAT győzött, és most is ŐK veszítették el e fontos mérkőzést.

Szomorkodni nincs idő, hiszen pénteken 19,30 –as kezdéssel máris vissza lehet vágni a szombati fiaskóért, hiszen – milyen érdekes – pont az Eger együttesét fogadják Puskás Artúrék, de most már bajnoki mérkőzésen.
Természetes minden hazai játékos nagy gőzzel készül a visszavágásra, ami remélhetőleg sikerülni is fog majd. Ehhez természetesen várják a HATODIK játékost, azaz a nagyszámú közönséget pénteken este.