Hat érem Boszniából

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya november 27.-én Bosznia-Hercegovinában versenyzett és hat éremmel tért haza Jászberénybe.

A szakosztály sportolóival az elmúlt 15 év alatt, - amióta külföldön is versenyzünk – több szomszédos országot bejártunk. Volt ahol már többször is megfordultunk, de Boszniában most jártunk tanítványaimmal először. A Doboj nevű bosnyák városról is csak annyit hallottunk, hogy színvonalas nemzetközi kupa szokott ott lenni november végén.
Sportolóimnak ez a verseny novemberben már a harmadik volt, hiszen Szerbiában és Szlovéniában is indultak ebben a hónapban.

A szakosztály itt köszöni meg Jászberény Város Önkormányzata Egészségügyi- és Sportbizottságának a támogatást, ami lehetővé tette, hogy Jászberényben nemzetközi kupát rendezzünk és külföldi eseményekre is eljussunk.
Külön köszönetet mond a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály vezetősége és sportolói Szántai Tibornak azért, hogy évek óta segítette munkánkat.

Kis csapatunk már pénteken elindult Boszniába, és az éjszakát Mohácson töltötte, majd innen szombaton reggel indultunk át a határon Horvátországba, majd Bosznia-Hercegovinába.
A verseny helyszínéül szolgáló sportcsarnok, a város nevezetes vára alatt elterülő lakótelep szélén helyezkedett el és a szokásos balkáni hangulatot árasztotta.

A verseny szervezője nagy örömmel fogadta jászberényi küldöttségünket és már most megígérte, hogy jövőre ők is ellátogatnak a Lehel Vezér Kupára.
A csarnokban 6 páston 5 nemzet (Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország) 30 klubjának 331 versenyzője mérte össze a tudását. Természetesen köztük volt a hat jászberényi karatéka is.

Eredmények:

Serdülő leány formagyakorlat:
Bálint Henrietta (sárga öv): I. hely

Serdülő fiú formagyakorlat:
Szabó Bálint (zöld öv): III. hely

Ifjúsági leány formagyakorlat:
Darabont Diána (piros öv): II. hely

Ifjúsági fiú formagyakorlat:
Sas Krisztián (piros öv): I. hely

Ifjúsági leány küzdelem:
Darabont Diána (-52 kg): II. hely

Ifjúsági fiú küzdelem:
Túri Péter (-63 kg): II. hely

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztályának még egy versenye van hátra az idei évből, a diákolimpia. Az edzések a télen is folytatódnak alapozással.
Továbbra is várunk minden érdeklődőt az edzéseikre!

Eperjesi Nándor szakosztályvezető-edző