Kilenc érem Újvidékről

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya 2010. november 6.-án Újvidéken, Szerbiában vett részt a 14. Szerbia Nemzetközi Kupán, ahonnan kilenc éremmel tértek haza.

A szakosztály sportolói nem először versenyeztek délvidéken, hiszen már több alakalommal is „harcba szálltak” Bácskatopolyán és Verbászon rendezett nemzetközi kupákon.

Soós László (háttal) a küzdőtérenSoós László (háttal) a küzdőtérenA szerb ITF Taekwon-Do szövetséggel az elmúlt években nagyon jó kapcsolat alakult ki és így szívesen mennek az általuk szervezett a versenyekre, ahol nagyon magas a színvonal, hiszen a volt Jugoszláv tagállamokban igen magas szinten művelik az ITF Taekwon-Dót.

A JSE szakosztályának azért is fontos és lényeges az ilyen irányú sportdiplomácia mert 2011. szeptember 24.-én ismét megszeretnék rendezni Jászberényben – immár harmadik ízben, - a Lehel Vezér Nemzetközi Kupát, melyre természetesen várják majd déli szomszédaink karatékáit is.

Az elmúlt hétvégi Szerb Kupának emelte a rangját, hogy az eseményt megtisztelte jelenlétével Mester Kim Chol Gyu és Eperjesi NándorKim Chol Gyu és Eperjesi NándorAntonio Nobilo 8. dan, az európai ITF Taekwon-Do szövetség horvát elnöke és a bécsi világszövetség központjából Mester Kim Chol Gyu 6. dan. Aki egyben a világszövetség gazdasági vezetője is, aki egyébként tavaly júliusban a JSE taekwon-Do szakosztályát is meglátogatta Jászberényben egy szeminárium erejéig. Így természetesen ismerősként üdvözölte a berényi karatékákat Újvidéken, és örömmel emlékezett a náluk töltött edző hétvégére.

A 14. Nyílt Szerbia Kupán 6 nemzet (Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Magyar Köztársaság) 16 klubjának közel 200 versenyzője mérte össze tudását. Jászberényből Eperjesi Nándor Mester vezetésével 7 sportoló küzdött 3 páston: formagyakorlat, küzdelem és csapaküzdelem kategóriákban, ahol a következő eredményeket érték el:

Formagyakorlat:

Serdülő fiú:
Horváth Kornél (zöld öv): III. hely

Ifjúsági fiú:
Soós László (I. dan): I. hely
Sas Krisztián (piros öv): I. hely
Molnár Csaba (piros öv): II. hely
Túri Péter (kék öv): II. hely

Küzdelem:

Serdülő fiú:
Horváth Kornél (-55 kg): II. hely

Ifjúsági fiú:
Soós László (-63 kg): III. hely
Bálint Zoltán (-63 kg): III. hely

Ifjúsági csapat küzdelem: II. hely
Csapattagok: Soós László, Molnár Csaba, Sas Krisztián, Túri Péter, Bálint Zoltán

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya novemberben még Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában vesz részt nemzetközi kupán, majd december elején, diákolimpiával zárja az őszi-téli versenyidőszakot és az évet.