Nyári edzőtábor Jászszentandráson

A jászberényi Sportegyesület Kondor-ITF Taekwon-Do szakosztálya július 5-10. között Jászszentandráson tartotta a szokásos nyári klub edzőtáborát, melyről Eperjesi Nándor II. Dan mester számolt be lapunknak.

A szakosztály versenyzői mellett az utánpótlás korosztály is részt vett ezen a mozgalmas héten. Jászszentandrás ideális helyszínül szolgált, hogy nyugodt körülmények között érdemi és tartalmas munkát tudjunk végezni.
A 20 sportoló szabadban, napi kétszer háromórás edzésen vett részt. A délelőtti tréningek inkább a bázis technikák, a gyorsasági állóképesség fejlesztéséről, a formagyakorlatok gyakorlásáról szólt.

A délután a különböző kötött és szabad sportküzdelmek, alap és magasabb szintű küzdőtechnika gyakorlásával telt párokban, végül pedig önvédelem következett.
A nap végén jólesett a termálvizes strandon egy kis lazítás, majd a táborlakók közös filmnézéssel a csapatszellemüket és a lelküket is fejlesztették, erősítették.

A csütörtöki napon a tiszafüredi ITF-Taekwon-Do klub vezetője, Pilhoffer Csaba II. Dan mester tartotta a délelőtti edzést küzdelemből, délután pedig Kismárton József tarnamérai Kyokushin karatés önvédelmi technikákat mutatott pusztakezes és eszközös támadások hárítására. Mindkét edzés nagy tetszést aratott a jászberényi Taekwon-Dósok körében.
A heti edzésanyagba olyan Taekwon-Do technikák voltak beépítve, hogy majd az augusztus 8-15-ig Vácszentlászlón, a központi edzőtáborban vizsgázók már most gyakorolják az adott övre a vizsgaanyagukat.

A szombat délelőtti záróedzés után csak a kezdők pihenhettek már otthon, de a versenyzőkre még délután egy bemutató várt az Érpart Fesztiválon. A bemutató keretét Darabont Diána mesterjelölt Taekwon-Dósra építettük, aki maga is Érparti, és idén az a megtiszteltetés érte, hogy a tavalyi eredményei alapján ő lett Jászberény város legeredményesebb ifjúsági leány sportolója. A kilátogató szép számú közönség látványos bemutatót láthatott a Taekwon-Do látványos részeiből.

Szakosztályunk tagjai egész nyáron edzenek a Lehel Vezér Gimnázium tornatermében hétfő-szerda-pénteki napokon. Aki csatlakozni szeretne, szeretettel várjuk.
Információ: 36/30-246-0912

Mottónk: Tovább a Taekwon-Do igaz útján.