Kézzel-lábbal, vakon...

Október 1-3 között a budapesti Klauzál Gábor Művelődési Ház ad otthont a Bűvös Kocka Európa Bajnokságnak. Mintegy ennek főpróbájaként is rendezték szeptember 3-4-én ugyanezen a helyszínen a Nyílt Magyar Bűvös Kocka Bajnokságot, melyen a Jászságot a jászárokszállási Fehér Eszter és a jászberényi Kocza István képviselte.

Eszter a lábbal kirakás 3. helyét szerezte meg a budapesti Pozsgai Péter és a szintén budapesti Mihály Zalán mögött, ami azért is nagy eredmény, mert ezt a fiúkkal azonos mezőnyben sikerült elérnie. Ő lett egyébként több versenyszámból is a legsikeresebb hölgy, a klasszikus 3x3-as versenyszámból pl. 15.84-es egyszeri legjobb idővel és 18.15-ös átlaggal a 30. helyen jutott (egyedüli hölgyként) a 40 fős középdöntőbe, ahol végül a 28. helyen végzett.

István a vak versenyszámokban ért el sikereket. Az 5x5-ös és a 4x4-es kocka vak kirakását megnyerte, míg a több kocka vakon kirakásában 9 vállalt kockájából 8-at sikeresen kirakva a 2. helyet gyűjtötte be a budapesti Barát Bence mögött. Emellett a klasszikus 3x3-as vakon kirakásban szerzett egy 3. helyet a nagykanizsai Baticz Milán és a budapesti Endrey Marcell mögött.