Büszkék lehetünk erre a CSAPAT-ra!

A papírforma egyértelműen a körmendi csapat mellett szólt a szerda esti kosárlabda Magyar Kupa-nyolcaddöntőt megelőzően. A jászberényi játékosokat azonban nem olyan fából faragták, hogy egyből feladták volna a bravúr lehetőségét. A csoda ugyan elmaradt, mégsem lehet véletlen, hogy a hihetetlenül nagyot küzdő hazaiak teljesítményét vastapssal honorálta a közönség!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyLehetne elemezgetni a meccset, s azt analizálni, vajon miért szenvedett vereséget hazai pályán mintegy másfél év után a JKSE, de mindennek nem túl sok értelme van. A Körmendnek annyival több lehetősége van, hogy a két egyesület lehetőségeit nem is lehet egy lapon említeni. Elég, ha annyit mondunk, a vasiak az NB I./A csoportjának harmadik helyén állnak a tabellán, és mostanra megjött az étvágyuk, nem szeretnének megelégedni a 6-10. helyek valamelyikével.

Az első negyedet extázisban kezdték a vendéglátók, s minden egyes mozdulatuk azt bizonyította, hogy egyáltalán nem feltartott kézzel vágtak neki a kék-fehér mezesek. A nagy elszántság mellett kidomborodott a nagy - élvonalbeli - rutin a mieinknél, s az első negyedet követően minimális előnyre tettek szert a körmendiek (19-23).

A folytatást kissé elaludták a fiúk, amit annak rendje és módja szerint ki is használt az ellenfél. Tizenhárom percnyi játékot követően már tizenöt pontra duzzadt a - hazai szempontból - hátrány (25-40), elsősorban a hárompontosak rossz levédekezése miatt. Szerencsére gyorsan eszméltek a JKSE kosarasai, s a félidő végére fel is jöttek kilenc pontra (46-55).

A harmadik negyed pedig több volt a remeknél... Szervezett, szellemes csapatjáték jellemezte a jászberényi támadásokat, nemegyszer sikerült a vendégek embereit beforgatni, ráadásul ebben az időszakban erőteljesen feljavult a védekezés is - a negyed végére pedig már csak három pont maradt meg a városunkba látogatók számára (69-72). Akármennyire is tekintettek - joggal - pozitívan a mieink elleni kupameccsre, ekkoriban biztosan felmerült Sabáli Balázs edző fiaiban, hogy még a végén kellemetlen meglepetésben lesz részük...

Ennek elkerülése érdekében magasabb fokozatra kapcsoltak az élvonalbeli gárda játékosai, s bár az utolsó percekben is elsült jópárszor a berényi kosarasok keze, végül, ha nehezen is, de megérdemelt győzelmet aratott a MJUS-Körmend együttese. Végeredmény:

Jászberényi KSE - MJUS-Körmend: 87-97 (19-23, 27-32, 23-17, 18-25)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 13/9,Wehner Z. 12/6, Godena F. 8, Drahos G. 18/3, Horváth Cs. 19/3 Csere: Kovács A. 9/3, Puskás A. 8/6.

MJUS-Körmend: Thomas J. 24/9, Aliakseyeu M. 4, Scott M. 23, Fodor G. 12/3, Ferencz Cs. 8
Csere: Trummer R. 3/3, Hegedűs G. 5, Booker R. 6/6, Kutasi G. 5/3, Tóth G. 7.



.

A vereség ellenére mindazok, akik kilátogattak a mérkőzésre, állva tapsolták meg mindkét csapat produkcióját. Büszke lehet minden jászberényi erre a CSAPAT-ra, így, csupa nagybetűvel! A hazaiak példát mutattak akaraterőből, kitartásból, küzdenitudásból - emiatt nem szerencsés bárkit is kiemelni! A látottak pedig különösen jó fényt vethetnek a reménybeli jövőt illetően!

A kupabucsú után ismét a bajnokságra kell koncentrálnia a JKSE-nek: vasárnap a Kecskemét vendégeként szerepel majd a berényi csapat, majd jövő héten az alapszakasz legnagyobb rangadója, a Jászberényi KSE - Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák mérkőzés következhet. Ezt sem érdemes kihagyni!

Horváth Balázs (JKSE): "Azt hiszem, kifejezetten élevezetes meccset láthattak minazok, akik látogattak erre a mai találkozóra. Mivel a héten azt kértem a fiúktól, hogy igyekezzenek majd felszabadultan játszani, hogy a szurkolóknak szerezhessünk örömet. A két csapat lehetőségeit össze sem lehet hasonlítani, ez alapján pedig nem lehetek elégedetlen. Igyekszünk ebből a mai meccsből is levonni a következtetéseket annak érdekében, hogy a szezon további részében a reményeink szerint alakuljon a bajnokság."

Sabáli Balázs (Körmend): "A mérkőzés alatt kiderült, hogy igazam volt, amikor azt nyilatkoztam, hogy nem szabad lenézni az éppen aktuális ellenfelet, hiszen például amikor ma cserére szántam magam, mindannyiszor kihasználta a Jászberény a pillanatnyi zavarodottságot. Be kell látnunk, hogy megszenvedtünk a győzelemért, de a hétvégi Sopron elleni találkozó már egészen más lesz!"