Ez méltó búcsú volt az évtől!

Ahogy arról már korábban is esett szó, vasárnap este játszotta le a jászberényi kosárlabda-csapat az év utolsó mérkőzését. A találkozóról már a kezdést megelőzően is az volt az érdeklődők érzése, hogy kiélezett összecsapás várható ezen az estén, hiszen az az EnterNet Vásárhely látogatott városunkba, amely gárda a JKSE-hez hasonlóan tíz meccs után mindössze két vereséget szenvedett.

Szerencsére harmadik alkalommal éppen a mieink ellen kaptak ki! Az izgalmak mellett régi ismerősökkel is találkozhattak a mérkőzésre kilátogatók, hiszen a vásárhelyiek keretéhez tartozik Böszörményi Péter és Czibere Zoltán is, akik az előző idényben még a jászberényi oldalon játszottak. Lássuk, pontosan hogyan is alakult a meccs!

Képeink a Galériában! - Fotók: Szalai GyörgyKépeink a Galériában! - Fotók: Szalai GyörgyMár a kezdő sípszó elhangzásának pillanatától kezdve szinte tapintható volt a két csapat közötti feszültség. Ez nagyrészt a jelentős tétre vezethető vissza, s az eredmény alakulásában is jól érzékelhető volt. Néhány perc lefolyása alatt 12-8-as vezetésről 12-17-re alakult az eredmény. Szerencsére a folytatásban valamelyest határozottabbá vált Likár Petiék védekezése, s ennek köszönhetően a negyed végére négypontos vezetésnek örülhettek kosarasaink (25-21).

A második negyedben nem történt jelentősebb változás, vagyis a két csapat között nagy küzdelem folyt, minden labdáért különösen nagy volt a harc. Persze nem volt okunk az aggodalomra, hiszen a jászberényiek felvették a kesztyűt, ráadásul mindezt sikerrel tették. Olyannyira, hogy a félidő végére valamelyest sikerült is növelni az előnyt (52-44).

A folytatásban egyre inkább a mieink akarata érvényesült, annak ellenére, hogy a hódmezővásáhelyiek játékán kiválóan lehetett érzékelni, hogy komoly játékerőt képviselnek. A védőmunka nagyszerűen működött, azonban ezzel együtt a támadás-befejezések is roppant hatékonyak voltak. Az idő előrehaladtával egyre inkább magával ragadta a közönséget a srácok dobóhatékonysága. Ennek és a vendégek egyik legfontosabb játékosának, Diakite Cheick kikapcsolásával folyamatosan nőtt a különbség, s a záró negyedet megelőzően eldőlni látszott a mérkőzés kimenetele (80-63).

Az utolsó tíz percben egy rövid ideig ismét magára talált a dél-alföldi gárda, s ennek köszönhetően tíz pontra fel is jöttek, azonban a mieink ismét növelték a fordulatszámot és ezzel együtt az előnyüket is, s egy színvonalas, élvezetes meccsen megérdemelt győzelmet arattak a kiváló játékerőt képviselő Vásárhely ellen! Végeredmény: 105-91.

Jászberényi KSE - Vásárhelyi EnterNet: 105-91 (25-21, 27-23, 28-19, 25-28)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 6, Likár P. 8, Kovács A. 23/9, Wehner Z. 9/3, Drahos G. 46/15
Csere: Puskás A. 6/6, Horváth Cs. 7, Ménkű T.

Vásárhelyi EnterNet: Balaton D. 19/9, Vas P. 9/3, Czibere Z. 19/12, Utasi G. 11/6, Diakite Ch. 17
Csere: Mócsai M. 10/3, Kukla Zs. 13, Szilágyi L. 2, Böszörményi P.

Az eredményen túl meg kell jegyezni, hogy Drahos Gábor egészen kiváló teljesítményt nyújtott: 46 (!) dobott pontja mellett többek között 10 faultot harcolt ki és 7 gólpasszt is adott, ezzel pedig 60 IBM pontot szerzett! Az ő kiemelkedő produkciója mellett a többiek is hasznosan játszottak és sokat tettek a győzelemért.

A siker értékét tovább növeli, hogy a nagy riválisok közül a Szeged Szolnokon, az Eger pedig Baján szenvedett négy-négypontos vereséget (94-90, ill. 86-82), s ezek után már csak az egymás elleni összevetés miatt áll egyelőre a Szeged az élen, a második helyen pedig a berényi együttes.

A JKSE vezetősége és játékosai kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánnak a kedves szurkolóknak és mindazoknak, akik a csapat mellett álltak 2009-ben! A 2010-es év pedig az országos jelentőségű Hepp Kupa négyes döntővel kezdődik a berényi kosarasok számára, amelynek megrendezésére Jászberény is pályázott. Reméljük, sikerül a városba hozni ezt a sportrendezvényt, ezzel is terjesztve a lakóhelyünk jó hírét!

Horváth Balázs (JKSE): "Már a kezdés előtt éreztük, hogy nagyon egyben vagyunk. Tudtuk, hogy a győzelem kulcsa lesz, hogy Diakite-t minél határozottabban őrizzük, mert tudtuk róla, hogy nagyon veszélyes játékos. Ezen kívül fontosnak tartottuk, hogy az eredményes kinti dobásokat lehetőség szerint minimálisra csökkentsük az ellenfélnél, vagyis Czibere és Utasi semlegesítésére is figyelnünk kellett amellett, hogy természetesen a saját játékunkat akartuk az ellenfélre erőltetni. Szerencsére ezeket a feladatokat jól oldották meg a fiúk. A Vásárhelyről ezúttal is kiderült, hogy nagyon szívós és erős gárdát alkot, ám nagyrészt a hazai pályának köszönhetően - ahol közel másfél éve nem szenvedtünk vereséget! -, ma is győzelmet ünepeltünk! Mostantól kezdve a kövekező célunk az, hogy megrendezhessünk és megnyerjük a Hepp Kupát! Bízunk benne, hogy ehhez a szurkolói támogatásra is számíthatunk!