Ez mestermunka volt!

A hétvégén Tiszaújvárosban lépnek pályára a jászberényi kosarasok, azt követően pedig Nagykállóban és Újbudán vendégszerepel a JKSE. Adósak vagyunk azonban még a legutóbbi mérkőzésről szóló beszámolónkkal és szokásos képriportunkkal.

Múlt hét végén a Hepp Kupában bronzérmet szerző Óbudai Kaszások látogattak városunkba. Az első mérkőzésen aratott fölényes győzelem (105-64) és az azóta lejátszott mérkőzések alapján is hazai győzelemre számíthattunk. Szerencsére nem kellett csalódnunk, s újabb meggyőző győzelmet aratva, folytatja jó sorozatát a JKSE.

Képek a Galériában - Fotók: Szalai GyörgyKépek a Galériában - Fotók: Szalai GyörgyMár a kezdést megelőzően egy szomorú hírről értesültek Ács Tibor révén a szurkolók, miszerint Likár Petit szerdán megműtötték. Jó hír viszont, hogy sikeres volt az operáció, így tehát nem is tehetünk többet, mint mielőbbi felépülés kívánjunk Petinek, hogy minél előbb visszatérhessen a csapathoz!

Ezek után nagy lendülettel kezdődött a meccs. Érezhető volt, hogy a berényi játékosok igyekeznek minél előbb dűlőre vinni a dolgot, s már az első percekben tudatosítani akarták az ellenfélben, hogy ezen az estén nincs esélyük a győzelemre. A vendégek azonban nem adták meg magukat, s próbálták kihozni a találkozóból a maximumot. A nagyobb koncentrációnak köszönhetően az első negyedet követően 28-14 volt az állás.

A második negyedben ksebb hullámvölgy jelentkezett a vendéglátók játékában. Ebben a periódusban sokkal kevésbé voltak hatékonyak a támadás-befejezések, ezzel párhuzamosan pedig a fővárosiak jobban sáfárkodtak a kínálkozó lehetőségekkel. Félidei eredmény: 53-45.

A - viszonylag - szoros eredmény ellenére nem kellett komolyabban attól tartanunk, hogy veszélyben lehet majd a győzelem, hiszen a folytatásban gyorsan kiderült, hogy amennyien szükséges, képesek a fiúk arra, hogy magasabb sebességre kapcsoljanak. Ezt meg is tették, s a harmadik negyedben gyorsa eldöntötték a találkozó sorsát. A záró negyedet megelőzően 86-61-et mutatott az eredményjelző tábla.

Mivel már a siker miatt nem kellett aggódnunk, csak az volt a kérdés, mekkora lesz a számszerű végeredmény. Hamarosan ez is kiderült, s mindenki, aki lehetőséget kapott, remekül szerepelt, mégis kiemelkedett a mezőnyből Drahos Gábor és Wehner Zoli teljesítménye!

A csapat tehát remekül teljesített, s végül 112-76-ra győzelmet is aratott!

A következő hazai mérkőzésre február 10-én, szerdán a Debreceni Egyetem együttese ellen kerül sor! Reméljük, sikerül veretlenül teljesíteni a három idegenbeli összecsapást is, majd a hazai találkozóra ismét sokan összegyűlünk, hogy minél nagyobb támogatásban részesüljön a gárda!

Jászberényi KSE: Mészáros R. 15/9, Kovács A. 14/6, Wehner Z. 19/9, Godena F. 7, Drahos G. 23/3 Csere: Horváth Cs. 21, Puskás A. 9, Gudmon A. 2, Fehér D. 2, Ménkű T.

Óbudai Kaszások: Drevenka D. 10/3, Nagy B. 9/3, Losoncz D. 2, Tiba J. 4, Horváth M. 13,
Csere: Hutlassa B. 9/9, Medve M. 9/3, Korona Zs. 9/6, Tóth L. 5, Bozó D. 6. Szabó M.