Ez volt aztán a meggyőző teljesítmény!

A könnyed hazai győzelmet követően (112-76 az Óbudai Kaszások ellen) ezúttal idegenben szerepeltek a jászberényi kosárlabdázók. A tiszaújvárosiak ellen újabb sima győzelmet arattak a vendégek! Lássuk, hogyan is történt mindez pontosan!

A mieink a következő csapattal kezdték a találkozót: Drahos G., Godena F., Horváth Cs., Mészáros R. és Wehner Z. A kezdés viszonylag álmoskásra sikeredett, hiszen rövid idő alatt 6-2-re alakult az eredmény. Ekkor viszont belátták a fiúk, hogy változtatni kell a mutatott játékon, s ez olyannyira sikerült nekik, hogy hamarosan már 6-15-re módosult az állás. A folytatásban is megmaradt a mieink dominanciája. Az első negyedet követően: 15-26.

A folytatásban, ha lehet, még inkább a mieink akarata érvényesült: a tizenhatodik percben már huszonegy pont volt a két gárda közötti különbség (21-42). Ekkor következett egy kisebb hullámvölgy, amit ki is használtak a hazaiak, s feljöttek 29-42-re. Ennél nem sikerült közelebb lopódzniuk a vendéglátóknak, s a félidőben 31-46-ot mutatott az eredményjelző tábla.

A harmadik negyedben már érzékelhető volt, hogy a JKSE kezében van a meccs, hiszen különösebb megerőltetés nélkül is tartani tudták a különbséget a vendégek (46-60).

A záró tíz percben ismét eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak Mészáros Ricsiék, és fokozatosan növelve a különbséget, nagyrészt Godena Feri és Drahos Gábor kiemelkedő játékának köszönhetően végül megérdemelten nyertek a berényi kosarasok! Végeredmény: 56-82.

Legközelebb jövő vasárnap Nagykállón, azt követő szombaton pedig Újbudán lépnek parkettre a mieink, a következő hazai bajnokira pedig február 10-én, a Debreceni Egyetem ellen kerül sor. További egy héttel később pedig már a Körmend elleni Magyar Kupa-nyolccaddöntő következik! Mindezen mérkőzéseken is nagy szükség lesz a szurkolók támogatására!

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Jászberényi KSE: 56-82 (15-26, 16-20, 15-14, 10-22)

Tiszaújvárosi Phoenix: Ayodele O. 19, Jávorszki G. 10/6, Pöstényi Z. 7, Brunyánszky I. 11/3, Radányi L. 2, Molnár L. 4, Tóth T. 3/3.

Jászberényi KSE: Drahos G. 15, Godena F. 17, Horváth Cs. 16, Mészáros R. 15/9, Wehner Z. 14/3, Puskás A. 3/3, Gudmon 2.

Horváth Balázs (JKSE): Ami azt illeti, reméltük, hogy akár ilyen sima lesz a mérkőzés végkimenetele. A harmadik negyedben kicsit fegyelmezetlenek voltunk, de végig kézben tartottuk a meccset, s azt hiszem, megérdemelt győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy a nagykállói látogatásunk is hasonlóan jól alakul majd, s nem lesz okunk az aggodalomra!