Ezért érdemes jászberényi kosárlabda-mérkőzésre kilátogatni!

A rájátszás harmadik fordulójában a Nagykanizsa látogatott városunkba. Az előzetes esélylatolgatások alapján roppant kiélezett összecsapásra volt kilátás, hiszen a mieink a Veszprémben elszenvedett vereség miatt nem lehettek teljesen elégedettek, a vendégek azonban a legutóbbi meccsüket megnyerték. Mint kiderült, nem tévedtek azok, akik izgalmakra számítottak, de a legfontosabb, hogy győzelmet arattak a mieink! A feljutásért vívott küzdelem egyik legfontosabb mérkőzését megnyerték a berényi srácok. Lássuk a részleteket!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyA kezdés már-már álomszerű volt: alig négypercnyi játékot követően 15-4 volt az állás. A folytatásban volt néhány jó megmozdulása a vendégeknek is, de így is tetemes előnyre tettek szert a berényiek (27-15).

Amilyen jól kezdtek a jászságiak, olyan rosszul alakult a második negyed eleje, hiszen ebben az időszakban lényegesen szorosabban és határozottabban védekeztek a dunántúliak, ám mivel jó volt a palánk alatti védekezése a fiúknak, viszonylag megnyugtató különbséggel vezettek az első félidőt követően (42-33).

A harmadik negyedben ismét meghatározó volt az első néhány perc, hiszen a fegyelmezetlen védekező játék és az egész meccsre jellemző rossz dobáshatékonyság a triplavonalon túlról meghatározta a játék képét. Berényi szempontból szerencsés helyzetet teremtett, hogy az utolsó néhány percben ismét sikerült új erőre kapniuk Horváth Balázs edző tanítványainak, s legalább a minimális vezetés tudatában készülhettek a záró tíz percre (58-56).

Ahogy a rangadó minden perce, az utolsó etap is elképesztő körömrágással járt a kevésbé jó idegzetű szurkolók körében. Történt ugyanis, hogy a harmincötödik percben már 76-66-ot mutatott az eredményjelző tábla, azonban ezt követően volt egy néhány perces rövidzárlat, amivel éltek is a kanizsaiak, s alig két perccel a végső dudaszó elhangzását megelőzően már csak három pont volt a hazai előny (76-73), s ezt követően is több lehetősége volt Kovács Nándor "fiainak" a fordításra, de a szerencsének, s elsősorban a rutinnal ötvözött akaraterőnek hála, egy elképesztő meccsen aratott győzelmet a Jászberényi KSE legénysége!

Jászberényi KSE - Kanizsa KK DKG-EAST: 78-74 (27-15, 15-18, 16-23, 20-18)

Jászberényi KSE: Kovács A. 16/3, Wehner 13/3, Godena 11, Drahos 19/3, Puskás 7.
Csere: Likár 10, Varga 2, Ménkű -

Nagykanizsa KK DKG-EAST: Vertetics 6, Kasza 6, Zsámár -, Hoffmann 9, Rodgers 24/3.
Csere: Sági -, Mihalics 9/6.

Horváth Balázs (JKSE): "A mai győzelem a lélek diadala volt. Mindenki dicséretet érdemel, a teljes csapat, mivel mindenki ellátta a feladatát és fantasztikusat alkotott. Az elvárásaimat alátámasztotta ez a mérkőzés, szoros meccset játszottunk. A folytatásban is hasonlóan kell koncentrálnunk."

A siker után nincs megállás, május 1-jén (szombaton) az eddigi listavezető Bonyhád ellen folytatódik a felsőházi szereplés, s remélhetőleg akkor is a jászberényi sportbarátok örülhetnek majd!