Idegenben is csont nélkül

A jászberényi kosárlabda-csapat a sorsolás szeszélyei folytán egymást követő három találkozón is idegenben lépett pályára. A Tiszaújvárosi Phoenix elleni találkozóról (82-56-os győzelem) már ejtettünk szót, ezúttal a nagykállói és újbudai vendégszereplés következik!

Időrendben a Nagykálló elleni mérkőzés került előbb megrendezésre, s az Eger elleni győzelem hatására nehezebb összecsapásnak is tűnhetett előzetesen, mint az Újbuda TC elleni!

A Nagykállói KE ellen kissé döcögősen kezdődött a vendégszereplés, s mivel alapvetően jó képességű játékosok alkotják a hazai gárda keretét, a kissé dekoncentrált, határozatlannak tűnő védekezés hatására döntetlenre hozták az első negyedet (24-24).

A második negyedben valamelyest feljavult a mieink védekezése, s ez elegendő volt ahhoz, hogy minimális előnyre tegyenek szert a fiúk (44-48).

A mérkőzés végkimenetele tulajdonképpen a harmadik negyedben dőlt el, amikor a nagyobb rutin és a szervezettebb csapatmunka következtében lényegében eldöntötték a vendégek a meccset (56-74).

A végére már kissé visszavettek a berényiek a lendületből, s ennek köszönhetően némiképpen szorosabbá tudták tenni a végeredményt a vendéglátók, a jászberényi siker azonban egy percig sem forgott veszélyben. Végeredmény: 80-92.

Nagykállói KE: Kollár Z. 10/6, Csembesz B. 7/3, Oroszvári T. 20/12, Mohácsi M. 10, Tóth T. 6, Hájer Á. 21/6, Bíró Cs. 6.

Jászberényi KSE: Drahos G. 20/3, Godena F. 21, Mészáros R. 9/9, Wehner Z. 13/3, Horváth Cs. 16, Puskás A. 13/9, Gudmon A.

A nagykállói látogatást egy fővárosi kiruccanás követett, ahol a ligautolsó Újbuda ellen mérkőztek meg a jászberényi kosárlabdázók. Ahogy arra a tabellára tekintve számítani lehetett, fölényes győzelmet arattak a kék-fehérek, s ezzel – legalább időlegesen – átvették az első helyet a tabellán.

Az összecsapás rendkívül meggyőzően alakult a mi szempontunkból, hiszen mindegyik negyed a látogatók szájíze szerint alakult. A két együttes közötti erőfölényt jól mutatja, hogy tulajdonképpen már a félidőben eldőlt a találkozó sorsa, hiszen a nagyszünetre a 60-39-as JKSE-vezetés tudatában vonultak le a pályáról a kosárlabdázók.

**********

A folytatást illetően nem kellett csalódnia városunk kosárlabda-barátainak, hiszen továbbra is vehemensen, a különbség további növelése érdekében játszottak Drahosék, így végül 114-74-re nyert a Jászberény, nagyrészt – a már említett Gábor mellett – Godena Ferinek és az egyre jobban beilleszkedő Horváth Csabának köszönhetően.

Újbuda TC: Takács N. 27/15, Radovics R. 19/3, Temesvári Z. 7/3, Zelenyák B. 4, Csapai P. 10/3, Kovács Á. 4, Barta K. Kováts B., Haász V., Varga I. 3, Solti D.

Jászberényi KSE: Drahos G. 23/9, Godena F. 25, Horváth Cs. 20, Wehner Z. 12/6, Mészáros R. 8/6, Puskás A. 13/3, Varga I. 2, Gudmon A. 11/9.

Ez a mutatott játék nagy valószínűséggel elegendő lehet a következő ellenfél, a Debreceni EKE ellen is, akik ellen ezen a héten szerdán, 19:30-as kezdési időponttal játszanak a fiúk. Elbizakodásra azonban nincs ok, hiszen az őszi idény során Debrecenben is volt néhány nehéz pillanata Horváth Balázs edző tanítványainak – igaz, végül sima, 83-62-es győzelmet arattak.

A Debrecen után azonban várhatóan sokkal nagyobb falat következik a JKSE számára. Városunkba látogat ugyanis a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keretein belül a MJUS-Fortress Körmend. Az ellenfélről talán mindent elmond, hogy a jelenleg is futó szezonban immár a negyedik helyet foglalja el – az NB I./A-ban. Az esélyek finoman szólva sem a hazai csapat továbbjutása mellett szólnak tehát, de egy fantasztikus hangulatot teremtő, népes publikum segítségével talán csoda történhet…