A Körmendre várva

Jövő szerdán 18:30-as kezdettel kerül megrendezésre a kosárlabda Magyar Kupa-nyolcaddöntő keretein belül a Jászberényi KSE - MJUS-Fortress Körmend mérkőzés.

Az esélyeket jól mutatja, hogy a vendégek az élvonal egyik legerősebb gárdáját alkotják, s jelenleg a negyedik helyet foglalják el a tabellán. Mivel az utóbbi évek egyik legerősebb csapata látogat városunkba - figyelembe véve azt is, hogy a közelmúltban kétszer is szerepelt itt a Ferencváros labdarúgó-csapata -, kíváncsi voltam, hogyan készül a nagy meccsre Jászberény sportot kedvelő lakossága, azaz a szurkolók. Ma a JKSE egyik alapítójával, Gulyás Csabával beszélgettem:

- Feltételezem, hogy nem fogod kihagyni a február 17-ei kupatalálkozót. A tabellára nézve látjuk, mi a különbség a két együttes között, de mit gondolsz, mi az, ami a szurkolóknak jó hír lehet?

- Természetesen kimegyek a mérkőzésre, remélem lesz hely a csarnokban! Nagyon örülök, hogy városunkba fog látogatni egy NBI./A csoportos együttes. Azért is érdekes a párosítás, mert Körmend egy tizenkét ezer fős város, tehát nagyságrendekkel kisebb mint Jászberény. Ez azt mutatja, hogy egy Jászberény nagyságú városnak lehet első osztályú együttese kosárlabdában.

- Annak ellenére, hogy kisvárosról beszélünk, a kosárlabdát tekintve egyáltalán nem kell szégyenkezniük, sőt.

- Pontosan így van. A Körmend többszörös magyar bajnok együttes, és mindig híres volt arról, hogy sok saját nevelésű játékost szerepeltet mérkőzésein és számos válogatottat adott az országnak. Kálmán, Czigler, Fodor Gergely, Fodor Márton, Ferencz Csaba, Németh István, Trummer Rudolf, ha jól tudom mind körmendi nevelésű aktív játékosok, vagyis kiváló edzőkkel dolgozhattak, illetve dolgozhatnak a körmendi fiatalok. Ez pedig óriási előnyt jelent számukra.

- Mégis, milyen változtatásnak lennél a híve?

- Az igazat megvallva jobban szeretném, ha több jászberényi játékos szerepelne az első csapatban, hiszen az egyesület alapításának fő célkitűzése az utánpótlás nevelése volt, és csak másodlagos célként fogalmazódott meg a felnőtt csapat minél sikeresebb szereplése. Ez egy kicsit megváltozott, de remélem, minél hamarabb kulcsszerepet kaphatnak a saját nevelésű fiatalok.

- Végezetül mit vársz a meccstől, illetve hiszel-e abban, hogy a következő idénytől már a JKSE is a legmagasabb osztályban szerepelhet?

- Körmendi példából kiindulva természetesen el tudok képzelni Jászberényben NBI A-s csapatot és nagyon szurkolok, hogy ez így is legyen. Szeretnék minél több magas színvonalú mérkőzést látni városunkban. Jóval esélyesebbnek tartom a Körmend gárdáját, persze azért reménykedem a csodában!
Ha az mégsem valósulna meg, jövőre a bajnokságban mindenképpen revansot veszünk rajtuk, hiszen egy csoportban leszünk velük!

- Legyen igazad! Köszönöm a beszélgetést!