Kosárlabda: mostantól a szép búcsú lehet a cél...

Pénteken este Sopronba látogatott a jászberényi kosárcsapat. A kezdést megelőzően nagyon egyszerű volt a képlet: győzelem esetén továbbra is a bajnokaspiránsok közé sorolható a JKSE, ellenkező esetben kiszáll a versenyfutásból...

Ennek megfelelően is kezdődött a mieink szempontjából a meccs, hiszen nagy iramban és kevés hibával játszottak a fiúk, s ennek köszönhetően jelentős előnyt gyűjtöttek össze a fiúk. Első negyed után: 19-30.

A második negyed hasonlóképpen alakult, mint az első: ekkor is a JKSE legénysége diktálta a tempót, s bár valamelyest közelebb kerültek a mieinkhez a hazaiak, így is viszonylag megnyugtatóan alakult az első félidő. A nagyszünetben: 42-51.

Sajnos a harmadik etap azonban nem úgy alakult, mint ahogy azt vártuk. Bár az esetek többségében ekkor döntötte el a soros mérkőzését Horváth Balázs edző gárdája, ezúttal épp ellenkezőleg alakultak az események. Ez alatt a tíz perc alatt szinte összeomlott az addig felépített "vár", hiszen az ötlettelen támadójáték és a dekoncentrált védőmunka révén a dunántúliak a záró negyed előtt már vezetést szereztek (68-66).

A végjáték - ahogy a mérkőzés egésze - elképesztő izgalmakat hozott, s bár a kék-fehérek mindent megtettek a siker érdekében, sajnos a szörnyű sorozat folytatódott az idegenbeli meccseket tekintve, hiszen bár Drahos Gábor jól teljesített, az összteljesítmény nem volt elég meggyőző, ráadásul percekig volt a pályán Kovács Attila és Horváth Csaba is négy személyi hibával. Igaz ugyan, hogy az utolsó támadást a berényi kosarasok vezethették, nem sikerült Puskás Artúr kísérlete, így hiába harcoltak a céljaikért a jászságiak, vereséget szenvedtek ezen a napon.

SMAFC-NYME – JKSE 88-87 (19-30, 23-21, 26-15, 20-21)

SMAFC-NYME: Csaplár-Nagy A. 18, Balogh G. 18/6, Karácsonyi Zs. 11, Kovács B. 1, Kováts V. 26/9
Csere: Bocsárdi G. 2, Derdák I. 9/9, Karácsonyi G. 3/3, Vesztergom Z.

Jászberényi KSE: Kovács A. 11/3, Wehner Z. 18/9, Godena F. 6, Drahos G. 26/15, Puskás A. 9/3
Csere: Horváth Cs. 10, Likár P. 7, Varga I., Visnyei M.

A történtek után a szurkolók kárpótlása és a lehetőségek mérten legjobb befejezés lehet a cél!

A következő összecsapást pénteken a Veszprémi Egyetem ellen rendezik meg hazai környezetben, 19:30-as kezdettel. Szurkoljunk minél többen, hogy a következő rangadók révén a képességeknek megfelelő eredményt érjenek el a fiúk, hogy felemelt fejjel vonulhassanak le a pályáról a rájátszás lezárultát követően is!

Vetési Imre (SMAFC-NYME): Az első negyedet átaludta a csapatunk, a Jászberény pedig jól felkészült a támadás-variációinkból. Később viszont egyre jobban működött a védekezésünk, ráadásul a fiúk nagy odaadással küzdöttek, így azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk!

Horváth Balázs (JKSE): Sajnos az első negyedben nyújtott lendületes és ami ennél is fontosabb, eredményes játékunkat a második negyedtől kezdve egyre inkább ellenőrzésük alatt tartották a soproniak, ráadásul valamilyen oknál fogva egyre ötlettelenebbé váltak a támadás-befejezéseink. Bár az utolsó támadásig volt esélyünk a győzelemre, be kell látnunk, hogy nem játszottuk negyven percig azt, amire egyébként képes ez a csapat! A bajnokság három meccsével kapcsolatban az a célkitűzésünk, hogy lehetőleg nyerjük meg ezeket, legalábbis kötelező ezért mindent megtennünk! Nagy szükség lesz azonban a szurkolói támogatásra is, ha szépen akarjuk befejezni a bajnokságot ! Márpedig ez a célunk...