Megvan az alapszakasz-győzelem!

A rájátszás kezdetét megelőzően az utolsó előtti találkozóra került sor, s a jászberényiek soros mérkőzését ezúttal Baján rendezték meg. A hazaiak a Keleti-csoportban közvetlenül az élmezőny mögött helyezkednek el, hiszen a mieink elleni ütközetet megelőzően az 5. helyet foglalták el a tabellán – vagyis épphogy lemaradnak a felsőházi rájátszásról. Ez a veszély szerencsére, a jászberényi kosárcsapatot nem fenyegeti, sőt a Baja elleni siker a jövő heti hódmezővásárhelyi vendégszereplés eredményétől függetlenül alapszakasz-győzelmet jelentene – illetve mint kiderült, jelentett is.

De ne szaladjunk ennyire előre! Annál is inkább, mert az első negyedben minimális különbség volt ugyan a két fél között, de ekkoriban még a hazaiak akarata érvényesült (17-12).

A második negyedben sem történt jelentősebb változás, s ez az eredményből is kiderül: továbbra sem volt nagy differencia a két együttes között, azonban a - kis – előny már a mieink nevéhez fűződött. Félidőben: 31-33.

Az összecsapás lényegi kérdései – a JKSE eddigi szezonja alapján hagyományosan – a harmadik negyedben kerültek megválaszolásra. Ahogy ez az esetek többségében lenni szokott, most is ebben a periódusban kapcsoltak magasabb sebességi fokozatra a vendégek, s elsősorban az egész meccsen remekül működő lepattanózás révén – amiben Godena Feri jeleskedett leginkább – viszonylag megnyugtató előnyhöz jutottak a jászberényiek (44-60).

A mieink nagy rutinjának hála, ezúttal sem volt okunk az izgalomra a viszonylag jelentős előny megszerzését követően, ráadásul a folytatásban tovább nőtt a különbség, így már csak a számszerű végeredmény volt kérdéses. Hamarosan ez is kiderült, s végül 84-59-re nyert a Jászberény!

Bajai Bácska FKE - Jászberényi KSE: 59-84 (17-12, 14-21, 13-27, 15-24)

Bajai Bácska FKE: Ágfalvi B. 24/9, Mándity M. 10/3, Pongó M. 13/3, Kovács P. 3/3, Radnóti M. 2, Kancsár Z. 4, Szűcs B. 3, Elmer T., Koller T., Szabó Á.

Jászberényi KSE: Wehner Z. 20/3, Drahos G. 15/3, Godena F. 16, Horváth Cs. 11, Mészáros R. 2, Puskás A. 14, Likár P. 4, Varga I. 2.

Ez a siker azért is volt nagyon fontos, mert így a vásárhelyi meccs alakulásától függetlenül megvan az alapszakasz-elsőség, de továbbra is koncentrálni kell, hiszen a jövő szombati idegenbeli rangadó így is nehéznek ígérkezik. Szurkoljunk a fiúknak, hogy újabb győzelmet arassanak, ezzel is tovább javítva a helyzetüket! Azt követően pedig következhet a rájátszás!