Újabb kettős siker!

A nyögvenyelős szolnoki mérkőzést követően ezúttal hazai pályán szerepeltek Jászberény kosárlabdázói, s az aktuális ellenfélben az EKF Hész csapatát tisztelhettük. Ahogy arra számítani lehetett, nem volt könnyű dolga a mieinknek, de végül megérdemelt győzelmet arattak a fiúk! Lássuk, hogyan is tették mindezt!

Fotók: Szalai GyörgyFotók: Szalai GyörgyA kezdőcsapatunk a következőféleképpen állt fel: Drahos G., Wehner Z., Godena F., Horváth Cs. és Mészáros R. A nagy nevek az évek alatt szerzett rutin ellenére bennragadtak kezdéskor az öltözőben, s pillanatok alatt 0-7-re elhúztak a mieinktől a vendégek. Ezek után némiképpen erőre kaptak a hazaiak, s ennek köszönhetően sikerült felzárkózni. Ennek ellenére sem lehet azt elhallgatni, hogy nem játszottak a tőlük megszokott szervezettséggel a vendéglátók. Mindezek tudatában nem is tűnt olyan rossz eredménynek az első tíz perc után a döntetlen állás (22-22).

A második negyedben végre megtört a jég, s megvolt az első sikeres triplakísérlet - Puskás Artúr révén. A negyed további részében a küzdelem, a fizikai erőpárbaj, s viszonylag sok hiba csúszott mindkét gárda játékába, annak fényében különösen meglepő, hogy míg a JKSE legénysége az első helyet foglalja el a tabellán, az egriek is a felsőházba jutásra pályázhat, hiszen jelenleg negyedikek. Félidei eredmény: 48-46.

A második játékrészben - a szokásoknak megfelelően - sikerült elkapni a berényieknek a fonalat, s ezzel némi lélegzetvételhez juttatni önmagukat és a szurkolókat, ám a hét-kilencpontos előny, ami ekkoriban legfőképpen jellemző volt, azért a teljes nyugalomra nem adhatott okot. Nem is ültek a babérjaikon a fiúk, hanem tovább harcoltak minden egyes labdáért, illetve szerzett pontért, ennek megfelelően pedig - a javuló dobóformának is köszönhetően - tizenegy pontra nőtt a két együttes között különbség a záró tíz perc előtt (76-65).

Az utolsó néhány percben a két fél között folyamatosan növekedő differencia azt sugallta, hogy ha nehezen is, de győztesen fogják elhagyni a pályát a kék-fehér mezesek, de ezért természetesen tenni is kellett... Ezzel szerencsére nem volt probléma, s a találkozó végére felőrölték az ellenfél hátsó alakzatát a vendéglátók, s egy nehéz meccsen megérdemelt győzelmet aratott a jászberényi kosárlabda-csapat.


Végeredmény:

Jászberényi KSE - EKF Hész: 95-77 (22-22, 26-24, 28-19, 19-12)

Jászberényi KSE: Mészáros R. 11/3, Wehner Z. 20, Godena F. 19, Drahos G. 19, Horváth Cs. 14
Csere: Likár P. 4, Puskás A. 8/3.

EKF Hész: Rusznák Zs. 14/3,Máté B. 20/3, Szarvas P. 12/6, Jatulevicius V. 4, Fazekas Cs. 13
Csere: Hegedűs K. 7, Katona R. 7/3, Sneider Z., Bíró B. Samu B.

A mieink közül nehéz bárkit is kiemelni, de ezen az estén talán Godena Feri és Drahos Gábor tette meg a legtöbbet annak érdekében, hogy tovább éljen a győzelmi sorozat!

Ez a siker különösen annak fényében különösen nagy jelentőségű, hogy a bajnokságban talán legnagyobb riválisnak számító bonyhádiak vereséget szenvedtek a Soprontól, így ugyanolyan győzelem-vereség aránnyal rendelkeznek, mint a JKSE!

A játékosokra ezt követően újabb két komoly erőpróba vár, ráadásul mindkettő idegenben kerül megrendezésre. Előbb a Bajai Bácska vendégeként lépne parkettre Wehner Zoliék, majd következhet a Keleti-csoport jelenlegi harmadik helyezettje, a Hódmezővásárhely. Reméljük, hogy a két mérkőzést követően is marad az eddigi két vereségünk, hiszen ebben az esetben igen kedvező helyzetből várhatnák a szurkolók a rájátszást, melynek célja az első hely megszerzése lesz!

Horváth Balázs (JKSE):
"Biztosak voltunk benne, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat az egriek azzal, hogy ilyen keményen és határozottan védekeznek, de a vártnál is komolyabban meg kellett harcolunk a sikerért. Ennek legfőbb oka az volt, hogy nem mentek a kinti dobások, így jóval nehezebben jutottunk el a pontszerzés lehetőségéhez. Összességében persze elégedett vagyok, hiszen a legfontosabb tervünket, a győzelmet elértük! Ezek után tovább dolgozunk, s küzdünk, hogy minél tovább meneteljünk!"

Váczi Péter (Eger):
"Először is gratulálok a Jászberénynek, megérdemelték a győzelmet! Úgy gondolom, a találkozó negyven percének döntő többsége azt bizonyítja, hogy ma este nem volt ekkora különbség a két társaság között, ám a végére olyan eredmény született, amelynek hatására az lehetett a kilátogató sportbarátok számára a benyomás, hogy sima meccs volt. Ennek ellenére tovább dolgozunk, s célunk, hogy minél jobb eredményt elérjünk a bajnokságban!