Taekwon-dosaink a Délvidéken jártak

A JSE Kondor ITF Taekwon-do szakosztálya 2010. április 24.-én Verbászon (Szerbia) vett részt a 7. Nemzetközi Kupán. A szakosztály sportolói már nem először járnak a Délvidéken, hiszen már versenyeztek Bácskatopolyán is.

A szerb ITF Taekwon-do Szövetséggel már évek óta nagyon jó a viszonyuk, a tavalyi, Jászberényben rendezett Lehel Vezér Nemzetközi Kupán a szövetség elnökének, Nenad Vrekics VI. dan mester vezetésével nálunk is versenyeztek már. Mellékesen főállásban Nenad a röszkei határátkelő szerb parancsnoka. Így nem szokott gondot okozni a csapatnak a határátlépés…

Verbászon a városi sportcsarnokban 4 páston 5 ország (Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Horvátország, Magyarország) 24 klubjának 160 versenyzője mérte össze felkészültségét serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. Jászberény várost 7 Taekwon-dos képviselte Eperjesi Nándor II. dan mester vezetésével. Harcosan, keményen küzdve a következő eredményeket érték el:

Formagyakorlat:

Serdülő lány:
Bálint Henriette (sárga öv): III. hely
Ifjúsági leány:
Darabont Diána (piros öv): III. hely
Felnőtt nő:
Darabont Diána (piros öv): I. hely
Serdülő fiú:
Bálint Zoltán (sárga öv): III. hely
Ifjúsági fiú:
Molnár Csaba (piros öv): I. hely
Szabó Bálint (zöld öv): III. hely
Felnőtt férfi:
Soós László (I. dan): I. hely

Küzdelem:

Serdülő fiú:
Szabó Bálint (40 kg): III. hely
Serdülő leány:
Bálint Henrietta (50 kg): III. hely
Ifjúsági leány:
Darabont Diána (52 kg): III. hely
Ifjúsági fiú:
Molnár Csaba (57 kg): II. hely
Soós László (63 kg): III. hely

A jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-do szakosztálya külön köszönetet mond Szabó Sándornak (Jász-Barsza Bt) és Molnár Csaba szülőnek a segítségért. A szakosztály legközelebb június 11.-én Csehországban versenyez és itt zárja le az első félévi versenysorozatot.