Alkalom szüli...

Jászjákóhalmán besurranó tolvaj járt egy jászjákóhalmi családi házba, ahol a tulajdonos nyitva hagyta a bejárati ajtót. Az elkövető az ajtón bejutva a folyosóról eltulajdonított két táskát, melyben iratok, gyógyszerek, kozmetikai termékek voltak.

A besurranó tolvajok munkáját mi magunk segítjük. Ne legyünk felelőtlenek! Járművek, üres irodák, lakások ajtaját mindig zárjuk be, hiszen a tolvajok pillanatok alatt juthatnak értékes zsákmányokhoz és ugyan csak pillanatok alatt el is tűnnek a helyszínről.

Jászberényben egy szellőztetésre nyitva hagyott ablakon jutott be a tolvaj a házba. Az ablakon lévő szúnyoghálót könnyű szerrel kiszakította, majd a szobából arany ékszereket tulajdonított el több százezer forint értékben.

A szúnyogháló a tolvajoktól nem, csak a rovaroktól véd! Szerencsére szép ősz köszöntött ránk, a nappalok melegek, így otthonainkban sokszor nyitva hagyjuk az ablakokat szellőztetésre. Mind ezt csak körültekintően tegyük! Csak abban a helyiségben hagyjuk nyitva az ablakokat, ahol éppen tartózkodunk.

Pásztorné Kovács Ágnes rendőr százados,
megyei sajtószóvivő