Jászárokszállásra került az „Iskola rendőre” díj

A rendőrkapitányságok által javasolt rendőrök közül, a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság döntése alapján Orosz Tibor rendőr főtörzszászlós a Jászberényi Rendőrkapitányság jászárokszállási rendőrőrsének beosztottja nyerte el a „2010/2011. tanév iskola rendőre” címet.

Az árokszállási rendőr az elmúlt tanév során 84 tanórában 1218 általános iskolai tanuló részére tartott előadást a jászdózsai és a jászágói általános iskolákban, valamint ő végezte a legügyesebb gyermekek KRESZ felkészítését is a területi közlekedési versenyekre.

Az országos szinten meghirdetett „Iskola rendőr” program Jász-Nagykun-Szolnok megye 71 településén évek óta jól működik. Összesen 96 iskolarendőr 114 iskolában végzi nap, mint nap forgalomsegítő-, oktató tevékenységét. Az iskola rendőrök összetétele megyénkben elég színes: bűn- és balesetmegelőzési előadók, személyzeti főelőadók, ügyeletes tisztek, baleset helyszínelők- és vizsgálók, alosztályvezetők, őrsparancsnokok, szolgálatirányító parancsnokok, nyomozók, KMB-sek, járőrvezetők, járőrök vállalták el ezt a feladatot. Legtöbbjüknek személyes kötődésük van az adott iskolákhoz (pl. gyermeke oda jár, a közelben lakik, maga is odajárt iskolába avagy hozzátartozója révén).