Rendőrségi hírek

Büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki december 2-án 13.30 órakor a Jászberény, Electrolux hűtőgépgyár parkolójában parkoló Lada típusú, fehér színű személygépkocsit megpróbálta eltulajdonítani. Az elkövetőt a sértett megzavarta, aki így a helyszínről a Maci óvoda irányába elfutott. Rendőrségi hírek Fazekas-Füzesi Nórától, a jászberényi kapitányság sajtóreferensétől.

Az elkövető kb. 175 cm magas, 40-45 év körüli, borostás, beesett arcú, vékony testalkatú, sötétbőrű férfi volt. Fekete kötött sapkát, és fekete kabátot viselt. Az üggyel kapcsolatosan várjuk azon személyek jelentkezését, akik információval tudnak szolgálni az elkövető kilétével kapcsolatban. Különösen azon két személy jelentkezését várjuk, akik az esemény időpontjában a parkolóban tartózkodtak, azonban a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt elhagyták.

***********

Egy gyöngyössolymosi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki augusztus 27-e és december 5-e között a Jászárokszálláson található családi házának melléképületének tetőszerkezetét és a lakóház nyílászáróit kibontotta és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár közel kétmillió forint. A bűncselekménnyel kapcsolatban gyanúsítottként került kihallgatásra két jászárokszállási lakos. A lakásukon megtartott házkutatások során a kollégák több, a házból származó tárgyakat foglaltak le. Az ügyben a büntetőeljárás folyamatban van.

***********

Szerdán a késő délutáni órákban bejelentés érkezett a Jászberényi Rendőrkapitányság Ügyeletére, miszerint egy jászberényi férfi Balaton utcában parkoló személygépkocsijának ablakát ismeretlen személy betörte, majd az ülésről eltulajdonította a személyes tárgyait tartalmazó hátitáskáját. A bűncselekménnyel okozott kár: 23.000 Ft, rongálási kár: 20.000 Ft.
Illetékességi területünkön az elmúlt napokban egy anyagi káros és egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A balesetek során egy fő 8 napon belüli, egy fő pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

*************

A gépkocsifeltörések és gépkocsikból történő lopások megelőzése miatt felhívom az állampolgárok figyelmét arra, hogy az elkövetők pillanatok alatt képesek betörni a jármű ablakát, vagy kifeszíteni a zárat. Éppen ezért értékeket soha ne hagyjanak autójukban! Táskájukat, irataikat, mobiltelefonjaikat inkább vigyék magukkal és ha őrizetlenül hagyják gépkocsijukat minden esetben ellenőrizzék le, hogy azt rendben bezárták! Ne feledjék, a bűncselekmények többsége egy kis odafigyeléssel megelőzhető!