Rendőrségi hírek

Legfrissebb rendőrségi híreink Fazekas-Füzesi Nóra rendőr főhadnagy a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferense tollából…

Május 31-én bejelentést tett egy jászapáti lakos a rendőrségre, miszerint a lakásához tartozó udvarba ismeretlen személyek kerítés átmászás módszerével behatoltak és onnan gépalkatrészeket tulajdonítottak el 56.000 Ft. értékben. A kollégák gyors intézkedésbe kezdtek, melynek során a helyi MÉH telepen igazoltattak két személyt, akik éppen a keresett fémeket kívánták értékesíteni. Mindkét személyt előállították a rendőrőrsre, a náluk lévő tárgyak lefoglalása megtörtént. Az elszámoltatás során az eljáró rendőrök adatgyűjtést végeztek, melynek során megállapították, hogy az egyik elkövető az idei évben több, mint 5 tonna vasat adott le a telepen több, mint 400.000 Ft. fémhulladék értékben. Ezen személy az eljárás során további hét, hasonló bűncselekmény elkövetését ismerte el, melyek nagy részét jászapáti víkendházak tulajdonosainak sérelmére követte el. Őrizetbe vételére sor került, a Jászberényi Városi Bíróság előzetes letartóztatását elrendelte.

*****

Vasárnap a késő esti órákban bejelentést tett egy jászdózsai lakos a sérelmére elkövetett szarvasmarha-lopás ügyében. Ismeretlen személyek a Jászdózsa külterületén tartott legelőről szarvasmarháját egy utánfutóra terelték, majd eltulajdonították. A kollégák gyorsan az elkövetők nyomára akadtak, akiket a Jászárokszállási és Jászdózsai útkereszteződésnél intézkedés alá vontak. Az utánfutón szállított marhát lefoglalták, mely tulajdonosának visszaadásra került, így az okozott 700.000 Ft. kár megtérült. A két előállított személlyel szemben a bűncselekmény elkövetése miatt hatóságunk bíróság elé állítást tervez.

*****

Rövid időn belül bíróság előtt kell felelnie annak a jászalsószentgyörgyi férfinak is, aki a héten két esetben is megkárosított egy jászalsószentgyörgyi lakost. A Kossuth utcai sértett a második eset után jelentette a történteket, mely szerint az elkövető gázpalackot és fűnyírókat tulajdonított el melléképületéből. A jászladányi rendőrök még a bejelentés napján eljutottak az elkövetőhöz, aki az ügyben beismerő vallomás tett. Az okozott kár jelentős része lefoglalással megtérült. A büntetőeljárás során megállapítást nyert az is, hogy ugyan ezen személy tulajdonította el a Fő úton lévő egyik családi ház udvarán elhelyezett füstölőből a nagy mennyiségű kolbászt is.

*******

A Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban két anyagi káros és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. A balesetek során két fő nyolc napon belüli sérülést szenvedett.

*****

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a házak udvarán felügyelet nélkül hagyott vasanyagok, valamint a „szem előtt lévő” őrizetlen vas- és egyéb fémtárgyak, kábelek könnyen felkelthetik a bűnözők figyelmét. Kérjük közreműködő segítségüket a lopások megelőzése érdekében! Amennyiben információval rendelkeznek a „vasazók” másokat károsító tevékenységével kapcsolatban kérjük haladéktalanul jelezzék a 107-es, vagy a 112-es telefonszámon.