Rendőrségi hírek

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az elmúlt héten pénteken Jászapáti és Jászkisér között a 3227-es számú úton... Rendőrségi hírek Fazekas-Füzesi Nóra rendőr főhadnagytól...

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az elmúlt héten pénteken Jászapáti és Jászkisér között a 3227-es számú úton...

Eddigi adataink alapján egy épp előzésben lévő Ford Transit típusú gépkocsi elé haladt ki egy alárendelt bekötőútról a 17 éves lány kerékpárjával. A gépkocsi vezetője az ütközést már nem tudta elkerülni. A baleset következtében a lány a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Büntetőeljárást indítottunk két jászberényi lakos ellen, akik hétfőn a reggeli órákban Jászberényben a Rákóczi úton alufelniket és akkumulátort próbáltak meg eltulajdonítani, azonban a rendőr járőrök tetten érték őket cselekményükben. Az eljárás jelenleg folyamatban van.

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy jászladányi lakos ellen, aki szerdán a délutáni órákban Jászladány egyik utcáján előzetes szóváltást követően egy fejsze nyelével több alkalommal fejen ütött egy helyi lakost, aki az ütések következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetőt a kollégák a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították, majd kihallgatását követően szabadon bocsájtották. Esetében hatóságunk bíróság elé állítást tervez.

Sajnos továbbra is sokan figyelmen kívül hagyják a KRESZ-nek azon előírását, miszerint kerékpárral a gyalogosokra vonatkozó szabályok szerint kell az úttesten áthaladni, vagyis a gyalogos-átkelőhelyen csak és kizárólag a kerékpárról leszállva, azt tolva, gyalogosként lehet áthaladni. A gyalogátkelőhelyek környékén a gépjárművezetők gyalogosokra számítanak, ezért is jelent nagy veszélyt, amikor egy kerékpáros hirtelen, nagy sebességgel kerékpározik át az úttesten. A kollégák a következő időszakban is kiemelten ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen való tiltott kerékpározást.

Fazekas-Füzesi Nóra r. fhdgy.
Jászberényi Rendőrkapitányság