Rendőrségi hírek

Jászapátin a rendőrök igazoltatták azt a két férfit, akik egy színesfém átvevő telepen megkíséreltek értékesíteni egy szétszerelt nagy teljesítményű villanymotort és egy szétszerelt darálót. A két férfit, mivel nem tudott elszámolni a tárgyak eredetéről, így előállították a rendőrőrsre, ahol nem sokkal később kiderült, hogy a tárgyakat a volt TSZ telepről tulajdonították el. A két helyi lakos ügyében a rendőrség bíróság elé állítást tervez.

Ugyancsak Apátin két helyi férfi 200 kg alumínium profilt kísérelt meg eltulajdonítani egy cég telephelyéről. Még pénteken a kerítésen átmászva jutottak be a cég udvarára, majd a zsákmányt a kerítésen kívülre lepakolták, hogy azt majd később elszállítsák. A kft. dolgozói megtalálták az összekészített alumíniumokat és visszavitték a helyére, de közben lesben várták a tolvajok érkezését. Tervük sikerült és a visszatérő elkövetőket lefotózták, majd értesítették a rendőrséget. A két férfi beazonosítását követően lopás miatt indított ellenük eljárást a rendőrség.

Két társaság került szóváltásba egymással szombat hajnalban egy jászladányi vendéglő udvarán. Az egyik csoport tagjai azonban a szitkozódásnál tovább mentek és bántalmazták a másik csapat két tagját. A sértettek gépkocsival kíséreltek meg elmenekülni a helyszínről, melynek során megrugdosták, megrongálták a járművüket. A rendőrök a helyszínen elfogtak két elkövetőt, akiket őrizetbe vettek, illetve három társuk felkutatására intézkedtek.